Skip to main content
Hašim Tači

Zločinac se oglasio PRED NOVU GODINU! Tači tvrdi: Biće postignut SPORAZUM Između BEOGRADA I PRIŠTINE u Briselu - zbog OVE STVARI!

Foto: Profimedia/ilustracija
Samozvani predsednik tzv. Republike Kosovo Hašim Tači tvrdi da će "u bliskoj budućnosti" u dijalogu sa Beogradom biti postignut sporazum u Briselu, jer, kako navodi, političke okolnosti na Kosovu i u Srbiji omogućavaju takav sporazum, prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

U autorskom tekstu povodom novogodišnjih praznika, objavljenom na sajtu RTK na albanskom jeziku, Tači tvrdi da "nema vremena za gubljenje u postizanju održivog i trajnog mira koji će biti postignut sporazumom o odnosu sa Srbijom".

RUS KOJI JE BRANIO SRBIJU: Krvavi nišan brisao sam jezikom i nastavio da pucam! OSRAMOTILI SMO NATO! (VIDEO)

On, kako se navodi, veruje da će lideri u Prištini u 2019. godini biti spremni "da donesu teške, ali obavezne odluke, koje su u interesu Kosova i u interesu mira na Balkanu, a građanima poručuje da će svaku odluku doneti u interesu Kosova".

Hašim Tači
Hašim Tači
Foto: Reuters

- Velike istorijske odluke, koje su donete o državama i narodima širom sveta, često su bile rezultat samo jedne odluke. Tako se desilo i sa nama. Istorija našeg naroda je puna sjajnih momenata. Mi smo doneli ispravne i pametne odluke u određenim trenucima, koje su podržale jake države. Ne bismo bili iskreni ako bismo rekli da nije bilo trenutaka kada smo mislili da smo izgubili istorijske mogućnosti, zbog nedostataka donošenja odluka ili pogrešnih odluka - tvrdi Tači.

Premijerka oštro osudila izjavu Haradinaja: OVO JE JOŠ JEDAN UDAR NA REGIONALNU STABILNOST

On kaže da "odluka, koja treba da se donese u bliskoj budućnosti, jeste postizanje konačnog sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom".

- Mislim da je sada najbolji trenutak za postizanje održivog i trajnog mira. Političke okolnosti na Kosovu i u Srbiji omogućavaju takav sporazum. U postizanju ove mogućnosti učestvuju i SAD i EU - navodi Tači.

On tvrdi da je pismo koje je dobio od predsednika SAD Donalda Trampa bilo “direktno i veoma jasno”.

PLITAK UM LAŽNIH VLASTI! Zbog kriminalaca i terorista PREOBUČENIH U POLITIČARE situacija ESKALIRALA - Srbija je ODLUČNO REAGOVALA

- Predsednik Tramp je uputio poziv svim kosovskim liderima da iskoriste trenutak za postizanje sporazuma sa Srbijom, u suprotnom može biti posledica ne samo za Kosovo, nego za čitav region - napisao je Tači.

BONUS VIDEO: Ovo su poslovi sa srednjom školom ili licencom koji mogu da vam donesu VIŠE OD 700 EVRA MESEČNO

 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
35 Beograd