fbpx
Skip to main content
Ruska podmornica

PANIKA U PENTAGONU: Americi preti nuklearni cunami, Rusi poseduju monstruozno oružje od kog nema bežanja!

Foto: Profimedia
Strah u redovima američkih snaga

Vašington je zabrinut zbog toga što se u Rusiji razvijaju bespilotni podvodni aparati "Posejdon" i pita se da li će njihova moguća upotreba tokom vojnog sukoba biti u skladu sa međunarodnim pravilima, izjavio je pomoćnik američkog državnog sekretara za međunarodnu bezbednost Kristofer Ford.

RUSIJA POSTAJE NEOSVOJIVA TVRĐAVA: NATO nema odgovor, ruska armija pripremila neprijatno iznenađenje!

RUSIJA POSTAJE NEOSVOJIVA TVRĐAVA: NATO nema odgovor, ruska armija pripremila neprijatno iznenađenje!

AMERIČKA NOĆNA MORA: Sovjetski sistem koji može da kontroliše nuklearne napade

AMERIČKA NOĆNA MORA: Sovjetski sistem koji može da kontroliše nuklearne napade

RUSI NAPRAVILI MORSKU ZVER: Stiže brod opremljen najnovijim raketnim sistemom (FOTO)

RUSI NAPRAVILI MORSKU ZVER: Stiže brod opremljen najnovijim raketnim sistemom (FOTO)

Prema Fordovom mišljenju, SAD "imaju razloga za uznemirenost" kada je reč o ruskoj politici u sferi nuklearnog obuzdavanja.

- Rusija tvrdi da njena doktrina odgovara normama međunarodnog prava i da je njeno nuklearno oružje namenjeno samo za odbranu i obuzdavanje, kao i da će biti upotrebljeno samo u krajnjem slučaju. Preostaje nam samo da se nadamo da je to tako - rekao je predstavnik Stejt departmenta.

Prema rečima Forda, "još jedan zabrinjavajući signal je razvoj ruskih bespilotnih podvodnih plovila 'Posejdon' na nuklearni pogon".

- Oni bi, po svemu sudeći, trebalo da budu opremljeni nuklearnim bojevim glavama snage nekoliko megatona i poniru u okean tokom vojnog sukoba, kako bi na priobalne američke gradove obrušili radioaktivni cunami. Takav koncept pokreće ozbiljna pitanja u vezi sa tim da li će 'Posejdon' moći da se koristi u skladu sa međunarodnim pravnim normama i principima - istakao je Ford.

On je takođe izrazio zabrinutost zbog toga što su, prema njegovoj verziji, "Rusi stavili do znanja da mogu da odgovore upotrebom nuklearnog oružja u punom obimu, ukoliko vide da im se približava makar jedna balistička raketa, bez obzira na to da li je raketa opremljena nuklearnom ili konvencionalnom bojevom glavom, da li je usmerena na grad, vojni objekat ili nenaseljeni deo pustinje ili šume".

Ruski predsednik Vladimir Putin je u martu 2018. godine prvi put govorio o razvoju podvodnog aparata, kasnije nazvanog "Posejdon".

Prema njegovim rečima, aparati se mogu opremiti kako konvencionalnim, tako i nuklearnim punjenjem, što će im omogućiti da uništavaju širok spektar meta.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pratiti OVDE.

SD naoružanje

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
8 Beograd