Skip to main content
donald tramp

AMERIKA SPREČAVA GRADNJU "KALAŠNJIKOVA" U VENECUELI! Rusi odlučni: Fabrika će biti završena uprkos svemu!

Foto: Profimedia/ilustracija
SAD su opstruirale izgradnju fabrike "Kalašnjikov" u Venecueli, rekao je izvršni direktor ruske državne kompanije "Rosteh" Sergej Čemezov.

- Gradimo fabriku "kalašnjikovih" pušaka i municije, ali sankcije otežavaju gradnju - rekao je Čemezov. "Kalašnjikov" pogon u Venecueli je u završnoj fazi montažnih radova.

Čemezov ističe da će fabrika biti gotova uprkos svemu. Pre nego što je saopšteno da radovi treba da se završe do kraja 2019. godine, rokovi su odloženi nekoliko puta.

Pored toga, Čemezov je naglasio da će Venecuela verovatno naručiti rusko oružje kada se situacija stabilizuje u latinoameričkoj zemlji.

OŠTRE KONTRAMERE VENECUELE: Zatvaramo sve konzulate u Kanadi!

OŠTRE KONTRAMERE VENECUELE: Zatvaramo sve konzulate u Kanadi!

ŠAMAR TRAMPU: Venecuela i Rusija objavile RAT dolaru!

ŠAMAR TRAMPU: Venecuela i Rusija objavile RAT dolaru!

TRN U OKU AMERICI: Venecuela i Rusija proširuju saradnju u oblasti energetike

TRN U OKU AMERICI: Venecuela i Rusija proširuju saradnju u oblasti energetike

- Ako se konačno situacija na neki način stabilizuje, mi ćemo imati porudžbine - rekao je on.

On je takođe izvestio da se planira otvaranje centra za održavanje helikoptera u Venecueli do 2020. godine. Podsetio je da Venecuela već ima simulacioni centar za helikopterske letove i da je obuka pilota već počela.

Centar, osnovan 29. marta, nudi obuku za pilotiranje helikoptera Mi-17V-5, Mi-35M i Mi-26T. Prema rečima zamenika direktora kompanije „Helikopteri Rusije“ Igora Čečikova, u poslednjih 10 godina Venecuela je dobila više od 50 Mi helikoptera.

 

kalašnjikov
Foto: Profimedia/ilustracija
Ruski helikopteri isporučeni Venecueli mogu se koristiti u operacijama protiv krijumčara, kao i za spašavanje, evakuaciju ili isporuku humanitarne pomoći u udaljene krajeve zemlje.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je 6. juna u SPIEF-u da Rusija već neko vreme nije prodala svoje oružje Venecueli, ali pruža usluge održavanja, prema ugovorima.

Dok je venecuelanski potpredsednik za ekonomsko područje Tarek el Aisami rekao da latinoamerička zemlja ne planira da podnese zahtev za kredit Rusiji za kupovinu novog oružja. Venecuela je glavni partner Rusije u Latinskoj Americi u oblasti tehničke i vojne saradnje.

Zahvaljujući kreditu koji je odobrila Rusija, Venecuela je nabavila veliku količinu oružja koje su uključivale protivavionske sisteme Pečora-2M, S-300, Buk-M2EK, oklopne transporte BTR-80A, tenkove T-72B1V, višecevene bacače raketa „Smerč“ i „Grad“.

Američki uzurpator ne želi razgovore sa predsednikom Venecuele - Hoće vlast silom!

Američki uzurpator ne želi razgovore sa predsednikom Venecuele - Hoće vlast silom!

Trenutno je vojska Venecuele gotovo u potpunosti opremljena ruskim oružjem.

Venecuela prolazi kroz ekonomsku krizu pogoršanu američkim sankcijama. Nekadašnji predsednik SAD Barak Obama nametnuo ih je u martu 2015. kao odgovor na proterivanje američkih diplomata iz južnoameričke zemlje.

U poslednje vreme su SAD pooštrile sankcije, posebno protiv venecuelanskih javnih kompanija. Vašington je u januaru usvojio ograničenja za državnu naftnu kompaniju Venecuele PDVSA, koja državi osigurava značajne prihode.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD naoružanje

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
26 Beograd