fbpx
Skip to main content
Sarmat

AMERIKANCI PRESTRAVLJENI RUSKOM RAKETOM Otkriveno zašto SAD strahuje od direktnog sukoba sa "Baćuškama"

Foto: Profimedia
Najmoćnija interkontinentalna raketa ruskih Oružanih snaga košta skoro 780 miliona evra.

Ruska raketa RS-28 "Sarmat" pripada poslednjoj generaciji interkontinentalnih balističkih raketa u Rusiji – samo jedna je dovoljna da zbriše Francusku, a deset takvih raketa bi potpuno uništilo Ameriku, piše komentator kineskog portala "Sina", istakavši da je to najvrednije oružje koje Rusija poseduje.

Ispunjenje ovogodišnjih želja počinje u STOP SHOP-u

Ispunjenje ovogodišnjih želja počinje u STOP SHOP-u

MOĆNI STELT POSLAT NA PRVI ZADATAK: Najsavremeniji ruski lovac poseduje neverovatne moći (VIDEO)

MOĆNI STELT POSLAT NA PRVI ZADATAK: Najsavremeniji ruski lovac poseduje neverovatne moći (VIDEO)

KO JE SUPERIORNIJI LOVAC RUSKI SU-57 ili AMERIČKI F-35? Legendarni pilot razrešio koji je avion bolji

KO JE SUPERIORNIJI LOVAC RUSKI SU-57 ili AMERIČKI F-35? Legendarni pilot razrešio koji je avion bolji

Autor članka upoznaje čitaoce sa "neverovatnom snagom" rakete – "Sarmat" je težak oko sto tona, a domet rakete je najmanje 10.000 kilometara. Raketa je u stanju da nosi 16 navođenih bojevih glava, uključujući i najnovije hipersonične bojeve glave, napravljene u Rusiji, podseća komentator.

- Najmoćnija interkontinentalna raketa ruskih Oružanih snaga košta više od 70 milijardi rubalja (skoro 780 miliona evra). Američki vojnici su saopštili da je moguće presresti samo sa 500 raketa, i zahvaljujući tome ona obezbeđuje nuklearno obuzdavanje NATO-a“, navodi se u članku.
Prema njegovim rečima, raketa može da probije bilo koji sistem protivvazduhoplovne odbrane.

- Takva sila je naterala SAD da ustukne. Čak i ukoliko bude upotrebljen najmoćniji američki sistem protivraketne odbrane, to neće doneti mnogo efekta - navodi portal.

Komentator podseća da postoje dve verzije "Sarmata" – jedna je predviđena za Ameriku, druga za Evropu. Razlika je u masi i dometu, ali obe verzije su pogodne za nuklearne bojeve glave.

- Potrebna je samo jedna raketa da bi zemlja poput Francuske nestala sa lica Zemlje. Deset takvih raketa obezbediće potpuno uništenje Amerikanaca. Strašno je i pomisliti na sve to - zaključuje autor članka.
RS-28 "Sarmat" je napredni ruski sistem sa interkontinentalnom balističkom raketom na tečno gorivo. Ukupna težina rakete je oko 200 tona. Maksimalni domet leta je 18.000 kilometara.

SD naoružanje

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-3 Beograd