Skip to main content
Utva

Budućnost srpskog neba je osigurana: "Utva Avio industrija" i Mašinski fakultet potpisali sporazum o strateškom partnerstvu

Foto: Yugoimport SDPR
Kompanija “Utva Avio industrija”, koja je u vlasništvu javnog preduzeća "Jugoimport SDPR", i Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu su danas na sajmu "Partner 2019", potpisali Sporazum o strateškom partnerstvu.

Cilj sporazuma je povezivanje institucija visokog obrazovanja i privrede u svrhu unapređenja nauke, inovacija i tehnološkog razvoja kroz sprovođenje konkretnih aktivnosti koje imaju obrazovnu, primenjenu i razvojnu dimenziju.

Utva
Foto: Yugoimport SDPR

Konkretni rezultati koje kompanija "Utva" ima u smislu razvoja i ispitivanja nove letelice i mogućnosti Mašinskog fakulteta su doveli do zajedničkih interesa u cilju razvoja novih projektnih rešenja, ispitivanja i razvoja novih tehnoloških postupaka. 

Neki od konkretnih aspekata saradnje su implementacija industrije 4.0 u vazduhoplovnoj industriji, obrazovni program, unapređenje infrastrukture, zajedničko učestvovanje u razvoju i implementaciji novih tehnologija u vazduhoplovstvu, rad na istraživačko razvojnim projektima i drugi.

Utva
Foto: Yugoimport SDPR

Od ovog sporazuma će imati korist i studenti jer će im biti omogućeno da neposredno učestvuju u poslovima na razvoju i proizvodnji letelica i budu uključeni u druge aspekte poslovanja kompanije "Utva avio industrija".

Utva
Foto: Yugoimport SDPR

Kompanija "Utva" najavljuje početak takmičenja za najbolje projektno rešenje bespilotne letelice. Pravo učešća će imati studenti završnih godina tehničkih fakulteta u regionu. Najbolje rešenje će biti novčano nagrađeno, a učesnici će dobiti priliku da realizuju to rešenje. Konkurs će biti naknadno objavljen o čemu ćete biti obavešteni.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD naoružanje

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd