Skip to main content
erbas

Erbas želi srpski H145M u svom portfoliju (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/Serbian Army H145M
Kompanija „Erbas“ će izložiti srpski H145M sa našim naoružanjem na štandu na najvećem vazduhoplovnom sajmu, rekao je Nenad Miloradović iz Ministarstva odbrane.

Miloradović, koji je pri Ministarstvu odbrane zadužen za nabavke i razvoj naoružanja, rekao je u Abu Dabiju, na trenutnom IDEKS za Tango Six da je „Erbas“ izrazio želju da na svom štandu na Buržeu ove godine izlože srpski H145M sa našim razvijenim nevođenim naoružanjem.

Takođe, Miloradović je kazao da su u toku pregovori da ukoliko se nakon uspešne kvalifikacije srpske verzije H-Force 1 kompleta sve pokaže kako treba Erbas bi naše nevođeno naoružanje uključio u svoj portfolio za treće mušterije.

Rusi testirali ORUŽJE BUDUĆNOSTI: Pilot samo treba da odabere METU, a ostalo radi VEŠTAČKA INTELIGENCIJA (VIDEO)

Rusi testirali ORUŽJE BUDUĆNOSTI: Pilot samo treba da odabere METU, a ostalo radi VEŠTAČKA INTELIGENCIJA (VIDEO)

Tako bi srpski mitraljez 12,7 milimetara i nevođene rakete 80 milimetara bile interesantna lou-kost opcija za mnoge zemlje.

„Razgovarali smo već sa drugim ministarstvima odbrane u regionu, budući da se H145M pokazao kao popularan helikopter, tržište postoji za naše naoružanje. ’Erbasu‘ su se svidela naša rešenja za elektronske komponente koje smo razvili u VTI-u. Nakon uspešne kvalifikacije koju ćemo obaviti ove godine oni sa srpskim paketom mogu izaći na tržište", rekao je Miloradović.

Kada je reč o borbenom helikopteru Mi-35, ona navodi da redovno prate dešavanja sa ruske strane, da se helikopteri za Srbiju trenutno sastavljaju i da je plan da se i Mi-35 naoruža lokalno razvijenim i integrisanim vođenim sredstvima.

PUTINOV "CIRKON" UZDRMAO PLANETU! Lazanski otkriva tajne novog moćnog oružja: Amerikanci ne mogu da ga obore!

PUTINOV "CIRKON" UZDRMAO PLANETU! Lazanski otkriva tajne novog moćnog oružja: Amerikanci ne mogu da ga obore!

"Sada pored VTI-a imamo i privatne kompanije u ovoj oblasti i u mogućnosti smo i da na Mi-35 integrišemo srpsko vođeno oružje. O tome smo sa ruskom stranom razgovarali nakon posete predsednika Putina Beogradu. Govorimo o raketama Pauk, Munja i 2T5. Uskoro očekujemo početak obuke naših pilota za ovaj tip helikoptera".

Što se domaćeg projekta Orao 2.0 tiče Miloradović naglašava da će se on odvijati u dve faze i da sve ide po planu. Testiranje integracije vođenih raketa je trenutno u toku dok će druga komplikovanija faza potpune modernizacije postojećih i nadogradnja pojedinih sistema biti rađena sa inostranim partnerom.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD naoružanje

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd