fbpx
Skip to main content
Helikopter

Erbasove MOĆNE letelice ZA SVE NAMENE uskoro u Srbiji (FOTO/VIDEO)

Foto: Profimedia
Izvršavaju širok dijapazon misija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji boravi u Minhenu izjavio je da je razgovarao sa predstavnicima Erbasa te da je sa njima ugovorena kupovina 12 helikoptera.

- Kupujemo 12 helikoptera od Erbasa - tri Pume H 215 i devet H 145. Ovih devet bi trebalo odmah da dođu. To je ukupno negde oko 185 miliona. Bićemo mnogo snažniji po tom pitanju od ostalih – rekao je predsednik Vučić.

Helikoper H145 predstavlja platformu koja se može koristiti za širok dijapazon misija. Njegova snaga, oprema za složene misije, mala silueta i velika kabina, čine helikopter H 145 idealnim izborom za izvođenje različitih misija.  Širina mu iznosi 2. 40 m, dugačak je 11. 69 m, a visok je 4 m. Krstareća brzina je 248 km/h, nosivost letelice iznosi 1, 731 kg, a maskimalan dolet je 663 km. 

H145 je svestrani laki borbeni helikopter. Idealan je za specijalne zadatke, vazdušnu podršku, evakuaciju ranjenika i za misije nadgledanja.  Letelica je istovremeno okretna i neprimetna. Na helikopter se mogu nakačiti različiti tipovi naoružanja i defanzivni sistemi.  Za potrebe specijalnih jedinica postoji sistem za užad niz koje se specijalci mogu efikasno spustiti. 

Helikopter može da izvršava širok dijapazon zadataka za potrebe policije. Može brzo da menja svoju ulogu za potrebe različitih misija poput patroliranja i nadziranja, potraga, spašavanja i transporta specijalnih policijskih jedinica. Za potrebe misija nadziranja i patroliranja letelica poseduje posebne infrared i dnevne kamere, kojima upravlja član posade koji je zadužen za komunikaciju i razmenu podataka sa trupama koje se nalaze na zemlji. Pored toga, naočare za noćnu viziju su povezane sa snažnim reflektorima.  

slika

Helikopter H215, koji je dostupan u dve verzije, se odlikuje robusnim dizajnom, odličnim performansama podizanja tereta, dobrom cenom i dokazanom sposobnošću da deluje u najzahtevnijim okruženjima. Pored toga letelica se odlikuje pozitivnim osobinama koje pružaju stakleni kokpit i posebna vrsta autopilota koja se koristi na H225. 

Produžena verzija je odlična za višenamenska misije, kao i za misije transporta trupa.  Letelica je proverena i visoko cenjena. Isporučeno je 587 letelica u 48 država. Sve zajedno sabrano ovi helikopteri su preleteli preko 5 milona sati leta. Helikopter poseduje autopilot poslednje generacije. 


 

Letelica može da se koristi za potrebe policije. Poseduje SPEKTROLAB SX 16 reflekore i instalaciju za brzo spuštanje niz konopac.  Pored toga, može se upotrebljavati za spasilačke misije: H 215 se može koristiti u svim vremenskim uslovima gde se letelica suočava sa snegom, peskom, kao i sa visokim temperaturama.  

Helikopter

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD naoružanje

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd