fbpx
Skip to main content
Nebojša Stefanović

MOĆ SRPSKE VOJSKE U PRAKSI: Pogledajte kako izgleda vojna obuka na poligonu kod Velikog Gradišta (FOTO/VIDE)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je pripadnike Vojske Srbije tokom vojne obuke

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović poručio je danas sa poligona "Peskovi" da obučenost pripadnika vojske, njihova posvećenost, visok moral i snaga, pokazuju da građani Srbije imaju pravo što veruju svojoj Vojsci i da je ona najčvršći bedem odbrane naše zemlje.

UHVAĆENA NEPRIJATELJSKA PODMORNICA! Ruski brod "Admiral Kasatonov" hitno reagovao u Sredozemlju!

UHVAĆENA NEPRIJATELJSKA PODMORNICA! Ruski brod "Admiral Kasatonov" hitno reagovao u Sredozemlju!

NEBO IZNAD ARKTIKA BRUJI KAO NIKAD DO SADA: Ruski Tu-160 i MiG-31 preleteli tri mora, a onda je NATO odgovorio

NEBO IZNAD ARKTIKA BRUJI KAO NIKAD DO SADA: Ruski Tu-160 i MiG-31 preleteli tri mora, a onda je NATO odgovorio

RUSKA VOJSKA OTKRILA GLAVNI PRIORITET U TEKUĆOJ GODINI: S novim planom postaje gotovo nepobediva (VIDEO)

RUSKA VOJSKA OTKRILA GLAVNI PRIORITET U TEKUĆOJ GODINI: S novim planom postaje gotovo nepobediva (VIDEO)

On je obišao pripadnike Vojske Srbije koji se obučavaju u terenskim uslovima na poligonu  kod Velikog Gradišta gde se, tokom druge polovine marta, istovremeno realizuje obuka polaznika Kursa za snajperiste u organizaciji Centra za obuku Kopnene vojske iz Požarevca, dok Centar za obuku i usavršavanje podoficira iz Pančeva sprovodi aktivnosti iz plana Osnovnog kursa za podoficire.

 Ministar je najavio da tokom ove godine očekujemo da će 300 profesionalnih vojnika biti unapređeno u prve podoficirske činove, nakon čega će se pridružiti svojim jedinicama u novom kapacitetu.

Ocenjujući prikazano, Stefanović je rekao da su polaznici Kursa za snajperiste i Osnovnog kursa za podoficire pokazali koliko je važna obuka u svakodnevnom radu vojske kako bi naši vojnici bili profesionalni i efikasni.

- To, naravno, govori koliko ćemo i u budućnosti morati da ulažemo u naše poligone, u našu Komandu za obuku i u ljude koji sprovode ovakvu vrstu aktivnosti, zato što su oni pravo blago za Vojsku Srbije. Na ovaj način dobijamo vojnike koji znaju šta rade. Dobijamo starešine koje će biti dodatno obučeni, ali, naravno, nastavljamo da ulažemo u njihovu opremu. Nastavljamo da ulažemo u sve ono što je važno za njihov svakodnevni rad i, naravno, za one dužnosti koje su vezane za prevenciju, odnosno za odvraćanje svakog potencijalnog neprijatelja koji bi mogao da pomisli da napadne Srbiju – istakao je Stefanović.

Ministar je naglasio da je važno da jedinice vojske svakodnevno rade i da se obuka za starešinske dužnosti, ali i za druge specijalnosti u Vojsci, izvodi u što realnijim uslovima.

Stefanović je današnju aktivnost na poligonu „Peskovi“ iskoristio da u neformalnom razgovoru sa vojnicima sagleda koji su problemi i izazovi sa kojima se oni suočavaju.

Kako je ministar istakao, pored povećanja plata koje se očekuje za sedam dana sa prvom aprilskom uplatom, Ministarstvo odbrane radiće i na tome da se unapredi kvalitet uniforme i ostale opreme koju vojnici koriste.

SD naoružanje

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
19 Beograd