fbpx
Skip to main content
ruska korveta

NOVA ZVER RUSKE PACIFIČKE FLOTE: Krstarećom raketom razara na 40 km udaljenosti (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/update defense
Korveta iz Projekta 20380 ispalila svoju prvu krstareću raketu Uran

Projekat 20380 korveta "Aldar Cidenžapov" izgrađena za potrebe ruske Pacifičke flote lansirana svoju prvu krstareću raketu Uran protiv navalnog cilja u zalivu Petra Velikog u ruskom Primorskom regionu, saopštio je služba za informacije ove flote.

Mladi jedva čekaju Black Friday – evo i zašto!

Mladi jedva čekaju Black Friday – evo i zašto!

STIŽE NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE: Dronovi više neće biti isti, Turci najavili revolucionarnu promenu

STIŽE NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE: Dronovi više neće biti isti, Turci najavili revolucionarnu promenu

STIGLI "LOVCI" NAJNOVIJE GENERACIJE: Rusi potvrdili svoju vazdušnu nadmoć (VIDEO)

STIGLI "LOVCI" NAJNOVIJE GENERACIJE: Rusi potvrdili svoju vazdušnu nadmoć (VIDEO)

- Krstareća raketa uspešno je pogodila površinski cilj na udaljenosti od 40 kilometara od ratnog broda u predviđenom vremenu. Više od 10 brodova i čamaca kao i vazdušna podrška pomorske avijacije Pacifičke flote sudelovali su u ovom probnom ispaljivanju kako bi ozbededili oblast i kontrolu vežbe. Rezultati su postignuti zajedničkim delovanjem - stoji u saopštenju.

- Vežbe ispaljvanja krstareće rakete deo su probnih vežbi kako proizvođača rakete, tako i države. U predvečerje 24. novembra ratni brod je izvršio seriju ispaljvanja u Japanskom moru, u kom je dejstvovao sa aritljerijskim oruđem  A-190 kalibra100 mm - dodaje se u saopštenju.

Projekat 20380, treća korveta "Heroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov" proizvedena je u Centralnom projektnom birou za pomorsko inženjerstvo Almaz u Sankt Petersburgu, za borbu protiv nadvodnih ratnim brodova kao i podmornica i za pružanje artiljerijske podrške amfibijama u napadačkim operacijama.

Korveta sadrži rešenja poslednje generacije za smanjenje njenog fizičkog polja. U praksi, to znači da su proizvođači značajno redukovati radarski potpis korvete prilikom njene konstrukcije, koristeći radio-apsorpciju materijala i specijalno dizajniranje brodskog trupa kao i njene superstrukture.

Projekat 20380 brodovi naoružani su višenamenskim artiljerijskim topovima, zemlja-vazduh raketama i raketnim sistemima, supersoničnim raktetama kao i automatskim raketnim bacačima. Može da nosi Ka-27 helikopter kao i 99 članova posade, a ukupna nosivost broda je 2.200 tona.

Korveta "Aldar Cidenžapov" trebalo bi da postane deo ruske Pacifičke flote do kraja ove godine.

SD naoružanje

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd