Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić posle vežbe u Nikincima: Videli ste snagu srpske policije, NAŠ NAROD NIKO NEĆE SMETI DA DIRA (FOTO)

Foto: Predsedništvo Srbije
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je pokazno-taktičkoj vežbi "Povratak 2019" na poligonu u Nikincima.

Na vežbi će pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova prikazati veštine, opremu i naoružanje, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Obraćanje predsednika Vučića

- Danas ste mogli da vidite snagu srpske policije, 133 pripadnika MUP-a je učestvovalo u vežbi i odlično su se pokazali. Danas je pokazana ogromna fizička spremnost i ogromna vatrena moć. Moraćemo i dalje da jačamo svoje bezbednosne jedinice. Dobro je da koristimo naše oružje i da ga unapređujemo, ali moramo i da imamo ono što imaju i nabolje svetske sile - rekao je predsednik.

Posebno je istakao da su svi mogli da vide na "Milošu" novi sistem Getling - mitraljez sa rotirajucim cevima koji odlikuje izuzetno velika brzina paljbe - od 3.000 do 4.000 metaka u minuti

PRED DUEL SA FURIJOM, SALETU SVE JASNO: Sjajni su, ali i PRLJAVI, znamo kako do POBEDE

PRED DUEL SA FURIJOM, SALETU SVE JASNO: Sjajni su, ali i PRLJAVI, znamo kako do POBEDE

NE MOŽE TO TAKO: Danilović imao RAZGOVOR sa Milutinovim

NE MOŽE TO TAKO: Danilović imao RAZGOVOR sa Milutinovim

SRBI KAO U 20. veku: Raduljica OTKRIO kako se STVARA dobra ATMOSFERA

SRBI KAO U 20. veku: Raduljica OTKRIO kako se STVARA dobra ATMOSFERA

Predsednik je rekao da je Srbija na na ove stvari koje su prikazane potrošila 650 miliona, ali da je potrebno uložiti još više, jer naša ekonomija napreduje, a kako je naglasio, na još snažnije načine pojačaćemo budžete Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Mogli ste da vidite na našem "Milošu" kako je 762 municijom, neverovatnom brzinom srušio onaj zid. Mislim da su se momci pokazali kao veoma sposobni, ovo je za nas bilo vrlo teško da zamislimo ovakve vežbe. Danas to možemo, i posebno sam srećan što je general Džang mogao da dođe na ovu vežbu.

- U uslovima nemirnog sveta u kojima ne znate šta će se suttra zbivati mi moramo da jačamo naše bezbednosne snage i da sačuvamo naš narod od opasnosti i eventualnih pretnji.

Predsednik je odgovarajući na pitanja rekao da do skoro nismo imali ni Lazara, ni Miloša, te da su naša vojska i policija sada neuporedivo opremljenija.

- Srbija danas policijski i vojno neuporedivno  je snažnija nego što je bila u poslednjih 30 godina i biće dvostruko snažnija nego što je danas, a to je važno da bismo svakog odvratili od svake ideje da ugrozi našu bezbednost. Naše oružane snage jesu garant naše stabilnosti i budućnosti naše dece i učlagaćemo još više novca - rekao je Vučić.

O zabrani ulaska delegacije Vojske Srbije u Hrvatsku

- Možda je bolje da mi radimo, jer mi očekujemo predlog kako da izgleda memorijalni centar u Gradini da nam niko nikad ne bi branio da odajemo počast žrtvama u Jasenovcu, i da bi to moglo da se desi to ćemo napraviti na teritoriji Republike Srpske - kazao je Vučić.

On je rekao da je ponosan na činjenicu da posle 60 godina imamo dva filma koja odaju počast žrtvama rata i da razume da Hrvati ne žele da se prisećaju svoje prošlosti i onoga što se dešavalo u Drugom svetskom ratu.

- Ponosan sam na borbu srpskog naroda u celoj Srbiji jer se naš narod borio protiv okupatora - kazao je on.

Izbori na KiM

- Ja sam zahvalan Srpskoj listi što će izaći na izbore pored tolikih pritisaka. Siguran sam da će srpski narod na KiM izabrati da glasa za Srpsku listu jer je to jedini način da opstanemo, da preživimo i da se borimo za budućnost.

Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Svaki srpski glas ću da poštujem, ali ću se boriti za srpsko jedinstvo - rekao je on.

- Videćemo na izborima da li je toliko jedinstvo, jer albanski mediji jedino napadaju mene i Srpsku listu, ostali su im divnii krasni - rekao je on i dodao da redovno dobija kliping iz medija koji su na albanskom jeziku.

AMER ODLEPIO ZA ORLOVIMA: Radije bih dve nedelje gledao treninge Srbije nego išao na Havaje

AMER ODLEPIO ZA ORLOVIMA: Radije bih dve nedelje gledao treninge Srbije nego išao na Havaje

KINEZI PALI NA TEME: Navijač Srbije je najveća faca Mundobasketa! Totalno ludilo!

KINEZI PALI NA TEME: Navijač Srbije je najveća faca Mundobasketa! Totalno ludilo!

POSLE BRUTALNOG PORAZA OD SRBIJE: Oglasio se selektor Portorika! Oni će iskoristi sve...

POSLE BRUTALNOG PORAZA OD SRBIJE: Oglasio se selektor Portorika! Oni će iskoristi sve...

Organizacio jedinice koje učestvuju:
  • SAJ
  • Žandarmerija
  • Helikopterska jedinica
Taktička pretpostavka

Naoružana diverzantsko-teroristička grupa izvršila je zaposedanje objekta. S obzirom na to da je došlo do izvođenja terorističkih aktivnosti, ministar unutrašnjih poslova proglašava CRVENI NIVO opasnosti, formira se Štab strategijskog nivoa, a jedinice MUP-a Srbije se stavljaju u stanje najviše borbene gotovosti spremne za realizaciju svih zadataka.

Po dobijenom naređenju Saj, Žandarmerija i Helikopterska jedinica izvršiće ulazak u rejon i napad na objekte koji su zaposednuti od strane terorističke grupe.

Nikinci
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Formiran je operativni štab na terenu, izvršene su detaljne pripreme i planiranje zadataka nakon čega je izdato naređenje za početak akcije.

Scenario i razvoj događaja

Scenario predviđa pet faza i to u prvoj zaseda, odgovor na zasedu, zatim manevri Miloša, nadletanje Gazele, dejstvo Prage i Lazara sa Kerberom.

U fazi dva predviđeni su manevri Miloša, dejstvo i manevri Lazara, termobarična bomba, dejstvo Bel 212, priključivanje BOV, obezbeđenje desantiranja upadnih timova.

U fazi tri predviđeno je desantiranje upadnih timova sa dva helikoptera N145 i BEL 212.

U fazi četriri prikazuje se sinhronizovani upad, čišćenje objekta i neutralisanje terorista, a u fazi pet pružanje prve pomoći helikopterom, evakuacija i postrojavanje.

Ovoj vežbi učestvuje 36 pripadnika SAJ-a, 60 iz Žandarmerije i 18 pripadnika Helikopterske jedinice

Vežba je počela u 10.00 časova.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD naoružanje

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd