fbpx
Skip to main content
Vojska Srbije

VAZDUHOPLOVI VOJSKE SRBIJE SPREMNI ZA GAĐANJE: Moćni helikopteri Mi-35 dejstvuju prvi put (VIDEO)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Prvi put ste mogli da vidite Mi-35 koji gađa sa našim posadama

- Pripremajući se za vežbu "Sadejstvo 2020", koja će se održati u oktobru na Pešteru, mi smo, ispunjavajući naređenje vrhovnog komandanta, pripremili sve naše letelice da mogu da gađaju. Prvi put ste mogli da vidite Mi-35 koji gađa sa našim posadama, ali i helikoptere Mi-17 koji su naoružani, koji nisu više samo transportni  i desantni nego su u stanju da se bore, da pomognu našim padobrancima i pripadnicima specijalnih jedinica koje bi desantirali u odgovarajućem prostoru - rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem prisustvovao gađanju helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO na Vojnom kompleksu "Pasuljanske livade".

Ruska vojska dobija još jedan puk S-400

Ruska vojska dobija još jedan puk S-400

ELITNE JEDINICE VOJSKE UVEK SPREMNE: Kada drugi ne mogu i ne smeju, samo je jedna 72. brigada koja uvek MOŽE I SME (FOTO)

ELITNE JEDINICE VOJSKE UVEK SPREMNE: Kada drugi ne mogu i ne smeju, samo je jedna 72. brigada koja uvek MOŽE I SME (FOTO)

SUVERENI NAŠEG NEBA: Srpski piloti posle više decenija ispalili rakete vazduh-zemlja, MiG-29 na visini zadatka (FOTO/VIDEO)

SUVERENI NAŠEG NEBA: Srpski piloti posle više decenija ispalili rakete vazduh-zemlja, MiG-29 na visini zadatka (FOTO/VIDEO)

Ministar Vulin naglasio je da je Vojska Srbije tu za svoju zemlju i da se priprema za svaki zadatak koji može da uradi te da "naše sposobnosti rastu iz dana u dan". 

Prema rečima komandanta 98. vazduhoplovne brigade pukovnika Zorana Prodanovića, helikopterske jedinice 98. i 204. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i PVO gađale su i raketirale zemaljske ciljeve.

- Gađali su helikopteri Mi-35 s topovima 23 mm - tri topa, dva kontejnera, jedan u nosnoj tureli, s raketama S-8KOM 80 mm i time su demonstrirali sposobnost helikoptera za protivoklopnu borbu i za pripremu desantne prostorije za spuštanje specijalnih snaga. Ova dejstva prikazana su u okviru redovnih aktivnosti raketiranja i gađanja zemaljskih ciljeva u sklopu priprema za združeno taktičku vežbu "Sadejstvo 2020".

- Helikopteri "Gama" dejstvovali su raketama maljutka i izvršili dejstvo s dve i tri rakete po metama koje su imitirale tenkove, a potom su helikopteri Mi-17 u sklopu pripreme desantne prostorije dejstvovali s raketama 80 mm posle čega bi usledio desant na tu prostoriju - rekao je pukovnik Prodanović i dodao da su sva dejstva ocenjena odličnom ocenom.

Pripremama na Vojnom kompleksu "Pasuljanske livade" prisustvovali su pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, komandant RV i PVO general-major Duško Žarković, zamenik komandanta RV i PVO brigadni general Željko Bilić, zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić, načelnik Uprave za razvoj i opremanje Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Milan Popović i komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva brigadni general Tiosav Janković.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD naoružanje

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd