fbpx
Skip to main content
vojska Srbije

(VIDEO) VOJSKA SRBIJE U AKCIJI! Čuvari srpskog neba spremni za vežbu "Odgovor 2021"

Foto: Facebook/Printscreen/Nebojsa Stefanovic
Juče je održana generalna proba vežbe.

Na poligonima "Orešac" i "Pasuljanske livade" sutra će biti održana Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem "Odgovor 2021", kojoj će prisustvovati predsednik Aleksandar Vučić.

Sve jedinice Vojske Srbije spremne za sutrašnju vežbu "Odgovor 2021" na kojoj će prikazati obučenost i savremeno naoružanje kojim su opremljene.

- Čuvari našeg neba, hrabri pripadnici RV i PVO su, kao i uvek, na visini zadatka. Neustrašivi pripadnici naše kopnene vojske uvek spremni, na prvoj liniji. Sve jedinice Vojske Srbije spremne za sutrašnju vežbu „Odgovor 2021“ na kojoj će prikazati obučenost i savremeno naoružanje kojim su opremljene. Mi smo uvek tu, uz svoj narod! Služimo Srbiji! - navisao je uz video iz pilotske kabine ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Na poligonu "Orešac" prikazana je sposobnost specijalnih jedinica vojske i policije za izvođenje protivterorističke akcije i rešavanje talačke situacije, dok su na "Pasuljanskim livadama" su jedinice Kopnene vojske, RV i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a prikazale postupke ojačane borbene grupe u odbrani s prelaskom u napad.

Dejstvovale su lovačka i bombarderska avijacija, helikopteri i artiljerijsko-raketna sredstva protivvazduhoplovne odbrane a jedinice Kopnene vojske prikazale su manevar i vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila, sredstava artiljerije i širok dijapazon pešadijskog naoružanja.

U završnici zajedničke vežbe sutra će više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na dva poligona prikazati deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva u rešavanju kriznih situacija.

SD naoružanje

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd