fbpx
Skip to main content
Požar

Alarmantno u Banja Luci: ZAMALO izbegnuta EKOLOŠKA KATASTROFA!

Foto: Profimedia/ilustracija
Zahvaljujući pravovremenoj dojavi i brzoj intervenciji vatrogasaca, Banja Luka je izbegla ekološku katastrofu, prenosi RTRS.

Naime, tokom rušenja objekta u Energani u krugu Incela, zapalilo se ulje za hlađenje. Akcija gašenja trajala je oko 40 minuta. Opasnost su predstavljala opasna isparenja, koja su toksična i kancerogena.

Iz vatrogasne jedinice ističu kako ovakve vrste požara mogu dovesti do ekološkog incidenta.

Oglasilo se portparol hrvatske policije: Kaznu za vožnju bez vozačke je podmirila! NE OČEKUJEMO da podnese ostavku

Oglasilo se portparol hrvatske policije: Kaznu za vožnju bez vozačke je podmirila! NE OČEKUJEMO da podnese ostavku

Vatrogasci su u 7.40 časova dobili dojavu o požaru u krugu Incela. Na mestu događaja uočili su da se zapalilo ulje za hlađenje, koje tokom sagorevanja ispušta toksične i kancerogene gasove. U roku 40 minuta, i pored svih opasnosti, uspeli su da ugase požar i grad sačuvaju od ozbiljnog ekološkog incidenta.

Zgrade Vlade Republike Srpske
Foto: Profimedia
- Ovakvi požari mogu da dovedu do ekološkog incidenta. Prema informacijama kojima raspolažemo, radi se o ulju koje je služilo za hlađenje turbina u energani koje, samo po sebi, ima štetno dejstvo za ljude - rekao je Mladen Ćućun, šef Odseka civilne zaštite.

Кomandir čete centar Vatrogasne jedinice Banjaluka Dragan Savanović rekao je kako su nakon dojave o požaru u roku desetak minuta bili na požarištu. Požar je ugašen, a kako Savanović dodaje, primećeno je da ulje za hlađenje na pojedinim mestima i dalje curi.

Nastavlja se NAJEZDA MIGRANATA: u Bijeljini PRIVEDENO 89 migranata, bez dokumenata ušli u BiH

Nastavlja se NAJEZDA MIGRANATA: u Bijeljini PRIVEDENO 89 migranata, bez dokumenata ušli u BiH

- To je jedan od najtežih požara za same vatrogasce i građane, jer je u pitanju zapaljivo ulje, kancerogeno. Ovo se vodi kao ekološki incident i moglo je biti gore, ali je sada sve pod kontrolom - rekao je Savanović.

Iz Odsjeka civilne zaštite upućuju apel na izvođače radova da tokom rušenja objekata lako zapaljive materije na bezbjedan način deponuju kako ne bi dolazilo do ovakvih situacija.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
12 Beograd