fbpx
Skip to main content
Andrija Mandić

"REZOLUCIJA O SREBRENICI SRAMNIJA OD PRIZNAVANJA LAŽNE DRŽAVE" Reči Andrije Mandića odzvanjaju Crnom Gorom

Foto: Profimedia
Krivokapić uspeo sopstveni narod proglasiti genocidnim, ističe Mandić

Lideri najuticijanijeg vladajućeg Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević saopštii su danas da taj savez ne priznje rezoluciju izglasanu u crnogorskom parlamentu o Srebrenci, kojom su, kako su istakli, Srbija, Republika Srpska i srpski narod označeni genocidnim.

"APSOLUTNO NEPRIJATELJSKI ČIN!" Dodik osudio crnogorsku rezoluciju o Srebrenici, takvo nešto ni u BiH nije izglasano!

"APSOLUTNO NEPRIJATELJSKI ČIN!" Dodik osudio crnogorsku rezoluciju o Srebrenici, takvo nešto ni u BiH nije izglasano!

U ZAGREBU IDENTIFIKOVANE DVE SRPSKE ŽRTVE IZ "OLUJE": Nakon 26 godina porodice preuzele posmrtne ostatke najmilijih

U ZAGREBU IDENTIFIKOVANE DVE SRPSKE ŽRTVE IZ "OLUJE": Nakon 26 godina porodice preuzele posmrtne ostatke najmilijih

"OSEĆAM SRAMOTU, SRBIJO, IZVINI" Oglasio se Knežević nakon SRAMNE Rezolucije o Srebrenici

"OSEĆAM SRAMOTU, SRBIJO, IZVINI" Oglasio se Knežević nakon SRAMNE Rezolucije o Srebrenici

Upozorili su da dugoročno to znači ukidanje Republike Srpske, kao i da je taj dokument za Crnu Goru sramniji od priznanja nezavisnosti lažne države Kosovo.

Nakon usvajanja te rezolucije i razrešenja ministra pravde Vladimira Leposavića, oni su na konferenciji za novinare saopštili da će sada stranke, u okviru koalicije koja je na prošlogodišnjim izborima nastupala na listi "Za budućnost Crne Gore", odlučiti o daljim koracima u novonastaloj političkoj krizi.

- Donošenje takve odluke je važno, ona je teška i o njoj moraju da razgovaraju najvažniji predstvnici naroda i stranakački predstavnici - rekao je Mandić.

Nakon što su sinoć u crnogorskom parlamentu, Bečić, Abazović, Krivokapić napravili koaliciju za izglasavanje rezolucije o Srebrenici sa strankom aktuelnog predsednika Crne Gore, ili će naprave otklon od bivšeg režima ili će se ići na nove parlamentarne izbore, rekao je Knežević.

Podsetio je i da je Krivokapić za mesec dana trebalo da ode u prvu zvaničnu posetu Srbiju i dodao da se nada do toga sada neće doći, kao i da tu priliku neće imati ni članovi njegove vlade.

Ukazao je da će aktueli politički trenutak uticati na turističku sezonu.

- Mi sada treba da kažemo građanima Srbije i Republike Srpske: dođite vi genocidni ljudi da trošite novac u Crnoj Gori - rekao je Knežević i upitao ko će za krah sezone biti odgovoran.

Mandić je tragičnim i sramotnim označio ponašnje Bečića, Abazovića i Krivokaića, koji su pristali da se priklone Milu Ðukanoviću i srpski narod i Srbiju označe genocidnim.

Istakao je da je u ratnim godinama od '91. do '95. na vlasti bio DPS Mila Ðukanovića i da je upravo ta vlast odgovorna za sve ono što se dešavalo na području bivše Jugoslavije, a što, kako je rekao, sada pokušavaju da pripišu nekom drugom.

- Ako je Crna Gora nešto uradila u tom periodu to se mora pripisati DPS-u i Ðukanoviću - jasan je bio Mandić.

krivokapić o NATO-u
Foto: Profimedia

 

Krivokapić uspeo da sopstveni narod proglasi genocidnim

Poručio je i da su Srbi u Crnoj Gori shvatili kolika je njihova snaga na prošlogodišnjim izborima i dodao da DF nikome neće polagati račune.

Sam će, kazao je, donositi odluke i neće pitati ni Srbiju, ni Rusiju, ni EU, kao ni Aleksandra Vučića.

- Ali ponosni smo na to što su taj Vučić i Srbija uradili na korist Crne Gore - kazao je Mandić i dodao da je očigledno da Srbija i srpski narod moraju da trpe udarce iz Crne Gore "počev od priznanja nezavisnosti lažne države Kosovo, pa do sada da je srpski narodni genocidan".

- Mi ne pristajemo na usvojenu rezoluciju, znamo da ova većina koja se uspostavila u parlamentu nije većina naroda, taj narod želi da da odgovor na ovu priču koja nema nikakve veze sa realnim životom i sa onim što nas čeka u budućnost - rekao je.

Knežević je rekao da je sinoć usvojena rezolucija o Srebrenici u crnogorskom parlamentu sramnija od priznanja tzv. Kosova.

- Njihova rezolucija u svojim temeljima im za cilj dugoročno ukidanje RS, i stvaranje lansirane lampe ka Srbiji pred izbore za predsednika i gradinačelnika Beograd naredne godine - rekao je Knežević

Upitao je one koji su optuživali DF za izdaju, da su, kako je rekao, uzeli novc od DPS - ko nas izdate.

- Milo se sinoć vratio kroz rezoluciju o Srebrenici, a pitanaje i da li je uopšte odlazio posmatrajući poteze koje je Krivokapić potezao na unutrašnjopolitičkom i spoljnopolitičkom planu - rekao je.

Samo je, istakao je, Krivokapić uspeo da sopstveni narod proglasi genocidnim i potvrdio odluku Ðukanovića da protera srpskog ambasadora.

- Samo on je uspeo da proširi sankcije Rusiji i da nas posvađa sa jedinim bratskim narodom - srpskim i ruskim - rekao je Knežević.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd