Skip to main content
Milorad Dodik

Anketa daje prednost SNSD-u: Dodik na skoro 60 odsto!

Foto: Profimedia
Odstupanje moguće u iznosu plus, minus tri posto

Kada bi se u ovom trenutku održali izbori, najveću podršku u Republici Srpskoj ima ubedljivo SNSD i to 39,7 odsto, dok bi kandidati ove stranke pobedili i u izbornoj trci za predsednika Republike Srpske i srpskog člana Predsedništva BiH, pokazuje najnovije istraživanje rađeno za potrebe jedne političke organizacije.

Ispitivani su potencijalni birači starosti od 19 do 69 godina, muškog i ženskog pola (51-49 odsto), telefonskim pozivima, u periodu od 1. aprila do 1. maja ove godine.

Na izbore neće izaći sigurno 30 odsto, a još 15 odsto birača je neodlučno da li će se pojaviti na biralištima.

Među biračima je i značajan broj neopredeljenih i to na nivou Republike Srpske oko osam odsto. Po izbornim jedinica procenat neopredeljenih kreće se od pet do čak 15 odsto.

Milorad Dodik
Milorad Dodik
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Što se tiče kandidata za direktne funkcije kandidat SNSD-a i aktuelni predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u ovom trenutku ima značajnu prednost nad kandidatom Saveza za promene i članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem. Od opredjeljenih birača Dodik ima podršku 59 odsto njih, a Ivanić je trenutno na 39 odsto.

Iako SNSD još nije izašao sa imenom kandidata za predsednika Republike Srpske u istraživanju za predsednika Srpske ispitanici su kao kandidata SNSD-a prepoznali premijerku Željku Cvijanović koja bi dobila 57 odsto glasova, dok bi kandidat Saveza za promene predsednik SDS-a Vukota Govedarica dobio 43 odsto glasova.

U istraživanju se navodi da je odstupanje moguće u iznosu plus, minus tri odsto.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd