fbpx
Skip to main content
TikTok, Tik-tok, Tik-Tok, Tik Tok

BALKANOM SE ŠIRI NOVI IZAZOV SA TIKTOKA: Roditeljima upućeno hitno upozorenje, deca u životnoj opasnosti

Foto: Profimedia/ilustracija
Suludu igru započeli su u Sjedinjenim Američkim Državama krajem prošlog decembra

Novi opasan izazov stigao je na Balkan pravo sa Tik Toka i ovo je upozorenje roditeljima! Igra teče ovako - auto staje pred pešačkim prelazom jer mu je na semaforu crveno. Za pešake gori zeleno svetlo, a tik uz pešački prelaz stoji par maloletnika.

HAOS U SKOPLJU: Albanci osuđeni na doživotnu zbog terorizma, u protestima povređeno sedam policajaca (VIDEO)

HAOS U SKOPLJU: Albanci osuđeni na doživotnu zbog terorizma, u protestima povređeno sedam policajaca (VIDEO)

POZNATO KAD ĆE FAJZER STIĆI U BIH: Predsednik SZO pozvao Dodika i otkrio zašto je došlo do zastoja

POZNATO KAD ĆE FAJZER STIĆI U BIH: Predsednik SZO pozvao Dodika i otkrio zašto je došlo do zastoja

SPREMALI BRUTALNE LIKVIDACIJE! Četiri Danca uhapšena u Budvi, sumnja se da su planirali ubistva, pronađen i eksploziv!

SPREMALI BRUTALNE LIKVIDACIJE! Četiri Danca uhapšena u Budvi, sumnja se da su planirali ubistva, pronađen i eksploziv!

U trenutku kada se pali crveno svetlo za pešake, taman kada kreće žuto pa zeleno za vozače, jedno dete istrčava na zebru, uradi par sklekova i otrči. Njegovo društvo to snima i ponosno kači na TikTok - imaju materijal za novi izazov. Druga varijanta izazova je da dete legne na ulicu dok automobil ide ka njemu. 

Kada vozač vidi dete i krene da koči, dete i dalje leži - sve tok se auto opasno ne približi. Tek tad ustaje i otrči. To je ukratko scenario za #ghostingchallenge koji je započet u Americi krajem prošle godine. Nekoliko dece završilo je u hitnoj pomoći jer vozači nisu stigli da prikoče na vreme. Ovaj izazov u međuvremenu proširio se svetom, a 24sata.hr javlja da je stigao i do Zagreba.

Naime, kako piše ovaj portal, iz Osnovne škole Kajzerica upozorili su roditelje na ovaj izazov.

- U razgovoru s učenicima došlo je do saznanja kako postoji nova igra koja se širi među učenicima - objavili su na stranicama škole.

- Ona se sastoji od izazova da učenik legne posred ulice sve dok se automobil ne primakne blizu, a onda se brzo moraju izmaknuti. Učenici su potvrdili da među njima postoje oni koji se tako igraju! - napisali su iz stručne službe škole. Dodaju da je opisani izazov potekao s društvene mreže TikTok koju pojedini učenici koriste i aktivni su na njoj.

- Molimo Vas da obratite pažnju na sadržaj koji je dostupan deci, pogotovo kada su u pitanju opasne aktivnosti poput navedene. Takođe, svakako bi trebalo ograničiti pristup društvenim mrežama i nadzirati njihove aktivnosti - apelovali su na roditelje iz škole.

Mediji prenose i svedočanstvo jedne majke koja je imala nesreću da dok vozi učestvuje upravo u tom izazovu.

- Videla sam upozorenje škole na netu i pretrnula - to se meni dogodilo pre oko dva meseca, ali u drugom delu Zagreba. Vozila sam Prilazom Baruna Filipovića i videla dve devojčice i dečka, rekla bih oko 15-16 godina, kako čekaju da se njima upali zeleno svetlo za pešake. Taman da prođem autom preko pešačkog, kad se odjednom dečak zaleteo meni ispred auta, u sekundi se bacio na pod i napravio sklek, a već drugi tren bacio se svom snagom na pločnik - posvedočila je čitateljka, koja kaže da je jedva uspela da dalje odveze auto od šoka.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd