fbpx
Skip to main content
Crnogorska policija

DILERI NA UDARU! Velika zaplena narkotika, 30 kilograma kokaina otkriveno u kontejneru

Foto: Profimedia/ilustracija
Kontejner sa oko 30 kilograma koakina pronađen je luci Bar. Prema nezvaničnim podacima iz policije, droga je u Crnu Goru stigla sa Sicilije.

Kontejner je pronađen na brodu koji je u vlasništvu jedne italijanske kompanije, a koji je u barsku luku doplovio sa Sicilije.

Carinici i službenici Uprave policije Crne Gore sinoć su uočili sumnjivi kontejner. O događaju je odmah obaviešteno Više državno tužilaštvo u Podgorici. Verujući da će neko doći za drogu, policajci i carinici napravili su zasedu kako bi uhapsili zaduženog za preuzimanje narkotika. Kako se to do sinoć nije dogodilo, tužilac u Višem državnom tužilaštvu naredio je da se droga zapleni i odnese na veštačenje. Sinoć je počeo detaljni pretres broda. Policajci su pronašli 28 paketa sa narkoticima koji su bili sakriveni na više mesta u kontejneru.

NEVEROVATAN SLUČAJ U NOVOM SADU! Pao sa 11. SPRATA i PREŽIVEO

NEVEROVATAN SLUČAJ U NOVOM SADU! Pao sa 11. SPRATA i PREŽIVEO

Crnogorska policija obaviestila je kolege iz Italije o zapleni droge na brodu koji je uplovio sa Sicilije, tražeći od njih potrebne podatke za istragu. 

Paketići marihuane zaplenjeni na Gradini
Foto: Ministarstvo finansija/Uprava carina

Ovo je samo jedna u nizu zaplena droge u luci Bar. Pre nepunu godinu dana, tačnije u junu prošle godine, u kontejneru na jednom brodu pronađeni su paketi u kojima je bilo oko 38 kilograma kokaina. Ta pošiljka je u Crnu Goru stigla iz Ekvadora. Kokain je bio sakriven u delu za hlađenje kontejnera u kojima su se nalazile banane. 

U decembru 2015. godine, u luci Bar je otkriveno 33,5 kilograma kokaina. Pripadnici policije i carine drogu su pronašli u jednom od kontejnera sa kafom koji je iskrcan na gatove barske luke. Kontejner je stigao iz Brazila i u njemu je pronađen džak sa 30 pakovanja kokaina.

 

Pročitajte i:

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd