fbpx
Skip to main content
vakcinacija

VAKCINACIJA OTERALA KORONU IZ BiH: Broj novozaraženih pao na 132

Foto: Facebook/Institut za javno zdravstvo RS
U poslednja 24 sata preminulo 12 osoba

U poslednja 24 sata na koronavirus u Bosni i Hercegovini testirano je 2.290 osoba. Od tog broja, zabeleženo je 132 novozaraženih koronavirusom. U poslednja 24 sata 12 osoba je preminulo od posledica zaraze koronavirusom.

AKCIJA: Grčki hoteli 5* - GRATIS smeštaj za dvoje dece!

AKCIJA: Grčki hoteli 5* - GRATIS smeštaj za dvoje dece!

HRVATI NAPRAVILI DVE PROBNE KORONA ŽURKE: Rezultati stigli, otkriveno da li su se učesnici zarazili

HRVATI NAPRAVILI DVE PROBNE KORONA ŽURKE: Rezultati stigli, otkriveno da li su se učesnici zarazili

DAN KAD JE NESTALA DRŽAVNA ZAJEDNICA SRBIJE I CRNE GORE: Komšije slave nezavisnost stečenu na tesnom referendumu

DAN KAD JE NESTALA DRŽAVNA ZAJEDNICA SRBIJE I CRNE GORE: Komšije slave nezavisnost stečenu na tesnom referendumu

Federacija BiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.709 uzoraka, od kojih je 67 pozitivno na SARS-CoV-2. Do sada je testirano ukupno 662.795 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 132.909 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izlečeno je 120.950 pacijenata. U protekla 24 sata, oporavljeno je 200 pacijenata. U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je sedam novih smrtnih ishoda. S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.174.

 

Republika Srpska

Od poslednjeg izveštaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u poslednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 453 laboratorijska uzorka, a SARS-CoV-2 potvrđen je kod 58 osoba.

U poslednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 63.655 slučajeva koronavirusa, a preminulo je ukupno 3.613 osoba kod kojih je potvrđen test na koronavirus.

U Republici Srpskoj, od koronavirusa, do sada se oporavilo 45.397 osoba, a testirano je ukupno 270.692 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 451.

Brčko distrikt

U posljednja 24 sata u Brčko distriku BiH testirano je ukupno 128 uzoraka na koronavirus. Od tog broja utvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze.

Na Banjalučkom velesajmu danas se održava vakcinacija bez zakazivanja, a odziv je veoma veliki, čemu svedoče dugi redovi ispred sajma. Veći odziv građana je očekivan s obzirom da su na cepljenje pozvani i mlađi od 65 godina sa hroničnim oboljenjima, što ranije nije bio slučaj. Ovo je treći put da se u najvećem gradu Srpske organizuje vakcinacija građana bez prehodnog zakazvanja.

Danas je počela i vakcinacija medijskih radnika u Banjaluci.

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd