fbpx
Skip to main content
logor Dretelj

BiH OBUSTAVILA ISTRAGU O ZLOČINU NAD SRBIMA: Pravda neće sustići visoke funkcionere hrvatske vojske i HVO-a

Foto: Printscreen/Youtube/RTRS
Zbog smrti osumnjičenih obustavljena istraga za zločine počinjene nad Srbima na području Čapljine

Tužilaštvo BiH naredilo je da se zbog smrti osumnjičenih obustavi istraga protiv bivših visokih funkcionera Hrvatske vojske i HVO-a, pojedinaca iz političkog vrha Hrvatske, kao i neposrednih izvršilaca zločina nad Srbima na području Čapljine.

 

U izveštaju Glasa Srpske se navodi da su sagovornici banjalučkog dnevnika istakli da je normalno da se nakon smrti osumnjičenog obustavi istraga, ali da nije normalno da Tužilaštvo godinama ne preduzima nikakve korake protiv osumnjičenih za zločine nad Srbima, pogotovo u predmetima u kojima su osumnjičeni visokopozicionirani vojni i politički zvaničnici i to za najteža krivična dela.

Dugogodišnji inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Simo Tuševljak rekao je da ovo nije ni prvi, ni poslednji slučaj u kojem Tužilaštvo BiH ne čini ništa kada je reč o zločinima nad Srbima.

- Epilog brojnih izveštaja o počinjenim krivičnim đelima ratnog zločina nad srpskim vojnicima i civilima je da se po njima ništa ne preduzima i ne postupa dok osumnjičeni ne umru. Onda obaveste MUP da se istraga obustavlja - izjavio je Tuševljak.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
12 Beograd