fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin

RUSI ŠTITE SRBE U BiH: Moskva neće dopustiti demonizaciju našeg naroda od strane srbomrzaca

Foto: Profimedia/Ilustracija
Oglasilo se Ministarstvo inostranih poslova Rusije

Rusija je zabrinuta nepovoljnim trendom razvoja situacije u Bosni i Hercegovini i poziva da se obustavi destruktivno mešanje u poslove ove zemlje, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

- Zabrinuti smo nepovoljnim trendom razvoja unutarpolitičke situacije u Bosni i Hercegovini. Nova spirala međunacionalne napetosti u zemlji, izazvana neodgovornim postupcima bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka, dobija razmere bez presedana, stvara potencijalnu pretnju stabilnosti i bezbednosti u Bosni i Hercegovini i na celom Balkanu - navodi se u komentaru koji je objavljen na sajtu MIP-a.

Rusko ministarstvo smatra nedopustivim i očiglednim antidejtonski karakter politike demonizacije srpskog naroda u BiH, koju uporno sprovode određene snage u okviru BiH, kao i iz inostranstva.

- Pozivamo da se hitno prekine destruktivno mešanje u unutrašnje stvari suverene Bosne i Hercegovine. Želja da se iskoristi mehanizam Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira za rešavanje pitanja koja se ne tiču Dejtona nanosi očiglednu štetu ovoj višestranoj instituciji koja je u poslednje vreme bila u značajnom stepenu diskreditovna kršenjima prakse konsenzusa u toj delatnosti - dodali su u MIP Rusije.

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd