Skip to main content
Svetozar Marović

BIVŠI PREDSEDNIK SRBIJE I CRNE GORE U TEŠKOM STANJU! Leči ga Slobin lekar!

Foto: Profimedia
Njegova nervoza, odnosno njegova psihosomatizacija, izaziva dodatne poremećaj srčanog ritma, a mi ne možemo da ga smirimo i stabilizujemo!

Svetozar Marović, bivši predsednik državne zajednice Srbije i Crne Gore, teško je bolestan i trenutno se nalazi u Beogradu na lečenju.

Svetozar Marović
Foto: Profimedia

Marović, koji je nedavno osueđn na tri godine zatvora zbog malverzacija sa državnim zemljištem u Budvi leči se na klinci ''Ostrog'' zbog problema sa srcem. Međutim situaciju, kako kaže njegov lekar dr Milovan Bojić, koji je lečio voijslava Šešelja i Slobodana Miloševića, znatno otežava njegovo teško psihičko stanje.

- On je u Beogradu već dve nedelje i biće još narednih nekoliko dana. Leči se na klinici ''Ostrog''. Ima problema sa srcem, možda će biti neophodna i operacija. U bolnicu ide da primi terapiju, mada ceo dan leži tamo. Ipak, najbolje je da pozovete njegovog lekara dr Bojića -rekao je Marovićev prijatelj koji se javio na njegov telefon.

U razgovoru Bojić, koji je bio i funkcioner JUL Mirjane Marković, a danas je poslanik na listi SRS, kaže da je Marović njegov pacijent već 25 godina.

- Zdravstveno stanje mu je ozbiljno narušeno, a psihosomatska komponenta njegovih poremećaja otežava da se završi invazivno kardiološko lečenje, koje uključuje koronarografiju - rekao je dr Bojić, a na molbu da prevede izrečeno izjavio je.

- On je ozbiljan kardiovaskularni bolesnik i njegovo stanje zahteva koronarografiju (snimanje krvnih sudova srca rendgenskim aparatom pomoću kontrasta, koji se ubrizgava u krvni sud. Tako se otkriva svako suženje krvnog suda, i elektrofiziološko ispitivanje srčanih aritmija. Međutim, njegovo izuzetno teško psihičko stanje pogoršava kliničku sliku i ometa sprovođenje neophodnog lečenja.

Svetozar Marović
Foto: Profimedia

Dr Bojić kaže da je Marović veoma nervozan, što dodatno pogoršava njegovo stanje.

- Njegova nervoza, odnosno njegova psihosomatizacija, izaziva dodatne poremećaj srčanog ritma, a mi ne možemo da ga smirimo i stabilizujemo. Nema veze što je on Svetozar Marović, on je pacijent. Svi smo mi psihosomatičari, ali stepen i intezitet njegove psihosomatske komponente su takvi da dodatno pogoršavaju njegovo zdravstveno stanje i odlažu dalje kardiološko lečenje - poručio je lekar. 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd