Utorak 19. mar 2024.
Milorad Dodik

BORBA SA KORONOM DOBRO NAPREDUJE Dodik: "Republika Srpska učinila sve da nabavi vakcine"

Tanjug/Zoran Žestić
Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik zahvalio je Kini za vakcine Sinofarm koje su danas stigle u Republiku Srpsku.

Dodik je, nakon što je dočekao kontigent od 80.000 kineskih vakcina, napomenuo da je tokom dana razgovarao sa predstavnikom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu koji je rekao da će vakcina "sinofarm" za sedam dana dobiti sertifikat, što znači da će biti u upotrebi u celom svetu, prenosi RTRS.

- To je naravno dobra stvar i raduje me što sam u istom danu to saznao i što su stigle vakcine - naglasio je Dodik.

On je napomenuo da je ova isporuka plaćena u aprilu, a već danas je stigla, dok su vakcine iz Kovaks mehanizma plaćene u decembru i trebalo je da dođu Fajzerove i druge, a još ih nema na vidiku.

- Ponosan sam na ono što smo radili, jer smo uprkos silnim osporavanjima uspeli da obezbedimo vakcine. Republika Srpska, da nije sama uradila ovo što je uradila, danas ne bi imala nijednu vakcinu - rekao je Dodik.

On je istakao da je reč o najvećoj isporuci vakcina protiv virusa korona za BiH, pogotovo za Srpsku.

- Siguran sam da u tom pogledu Republika Srpska sada stabilno stoji - dodao je Dodik i napomenuo da je Federacija BiH uporno odbijala da bude deo nabavki ruskih i kineskih vakcina.

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd