fbpx
Skip to main content
Vatrogasci

JEDNO DETE U TEŠKOM STANJU: Stigli nalazi - potvrđen uzrok smrti šest osoba posle požara u Brčkom

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Obdukcija je urađena po naredbi tužiaštva Distrikta, kako bi se utvrdili pravi uzroci smrti višečlane romske porodice

Trovanje ugljen-monoksidom zvanično je uzrok smrti šest osoba koje su u subotu smrtno stradale u porodičnoj kući u Brčkom, potvrđeno je iz tamošnjeg tužilaštva.

UHAPŠEN ZBOG SILOVANJA STRANE DRŽAVLJANKE: Poznato kolika mu kazna preti

UHAPŠEN ZBOG SILOVANJA STRANE DRŽAVLJANKE: Poznato kolika mu kazna preti

STRAVIČNA TRAGEDIJA KOD ŽABLJAKA: Muškarac poginuo usled prevrtanja traktora

STRAVIČNA TRAGEDIJA KOD ŽABLJAKA: Muškarac poginuo usled prevrtanja traktora

MEDVED NAPAO ZORANA DOK JE BRAO KLEKU: Zverina ga iznenada oborila - jedva izvukao živu glavu

MEDVED NAPAO ZORANA DOK JE BRAO KLEKU: Zverina ga iznenada oborila - jedva izvukao živu glavu

Obdukcija je urađena po naredbi tužiaštva Distrikta, kako bi se utvrdili pravi uzroci smrti višečlane romske porodice.

Kako je navedeno, po naredbi Tužilaštva Brčko Distrikta BiH, biće obavljeno još jedno toksikološko veštačenje.

Podsećamo, velika tragedija juče je zadesila Brčko kada je u porodičnoj kući u naselju Suljagića sokak došlo do izbijanja požara. Tom prilikom šest osoba je smrtno stradalo, dok ih je više zadobilo povrede.

- Rezultati obdukcije stradalih u Suljagića sokaku pokazuju da je reč o trovanju ugljen-monoksidom. Naređeno je toksikološko veštačenje i veštačenje uzroka požara po veštaku protivpožarne struke. Rezultati do sada provedenih radnji pokazuju da požar nije podmetnut od trećih osoba - kazao je sekretar Tužilaštva Brčko distrikta Samir Beganović.

Prvobitne informacije su govorile da su povrede zadobile četiri osobe, međutim taj broj se povećao na njih sedam. Reč je o maloletnim osobama od kojih je šest smešteno u bolnici u Brčkom, dok je jedan dečak, koji se još uvek vodi kao N.N. osoba, uz pretpostavku da je starosti oko pet godina, u veoma teškom stanju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

- Pacijent se nalazi na Klininici za dečije bolesti, u jedinici intenzivne nege. Na mehaničkoj je ventilaciji, nestabilnih parametara i reč je o vrlo teškom zdravstvenom stanju - izjavila je za Klix.ba portparolka tuzlanskog UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović.

U vreme objave članka očekivalo se otpuštanje šest maloletnih osoba iz brčanske bolnice, a koje su nakon pružene medicinske pomoći ispunili uslove za odlazak iz zdravstvene ustanove.

- Dalju negu i smeštaj šest maloletnih osoba preuzelo je Odeljenje za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta. Njima su obezbeđeni smeštaj, hrana, odeća, obuća, psihološka podrška i negovatelji. Njihov status će na ovakav način biti rešen dok im lokalna zajednica ne obezbedi alternativni smeštaj ili adaptaciju postojeće kuće u kojoj su živeli - kazao je Sead Šadić, šef Brčanskog odeljenja za zdravstvo i ostale usluge.

Još uvek nije poznato kada će biti obavljen ukop šest smrtno stradalih osoba, ali taj dan će u Brčkom biti proglašen danom žalosti.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
0 Beograd