fbpx
Skip to main content
Foto: Srbija Danas

ČELNIK NEPRIZNATE CRNOGORSKE CRKVE OPLEO O SPC: Priznao da je sramni zakon predviđao otimačinu imovine Srpske crkve

Foto: Srbija Danas
Mihailo je dodao i da će prosrpske političke partije, predvođene SPC-om u Crnoj Gori "uraditi sve što je u njihovom programu i željenim ciljevima da onemoguće, opstruišu i štete egzistenciji i misiji CPC".

Samozvani mitropolit nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo potvrdio je da je Zakon o slobodi veroispovesti, koji je usvojila bivša vlast, predviđao oduzimanje, kako kaže, nasiličke moći Srpskoj pravoslavnoj crkvi i navodno njenom nezakonitom prisvajanju imovine Crne Gore.

PULMOLOG UPOZORAVA: Ne ignorišite dugotrajan kašalj, iskašljavanje i otežano disanje! Možda su znaci OZBILJNE BOLESTI!

PULMOLOG UPOZORAVA: Ne ignorišite dugotrajan kašalj, iskašljavanje i otežano disanje! Možda su znaci OZBILJNE BOLESTI!

BADNJI DAN U MESTU RAZORENOM ZEMLJOTRESOM: Srpsko narodno vijeće obeležava Hristovo rođenje

BADNJI DAN U MESTU RAZORENOM ZEMLJOTRESOM: Srpsko narodno vijeće obeležava Hristovo rođenje

DOKAZ DA JE OVO REZERVNA VLADA DPS-A! Medojević izneo nove optužbe, trese se Crna Gora!

DOKAZ DA JE OVO REZERVNA VLADA DPS-A! Medojević izneo nove optužbe, trese se Crna Gora!

Mihailo kaže da je reč o odredbama tri člana pomenutog zakona kojima je od SPC trebalo da bude oduzeta imovina koja je, kako tvrdi, u vlasništvu Crne Gore bila do 1. decembra 1918. godine.

Prema njegovim rečima, tada je definitivno osvajačkim aktom, u stvari zločinom, u korist "velike Srbije" ukinuta crnogorska država, a dve godine kasnije i autokefalna Crnogorska pravoslavna crkva.

Tvrdi da se navodnim oduzimanjem te imovine iz svojine države Crne Gore sprovodi asimilacija i denacionalizacija posrbljavanjem crnogorskog naroda i nacije, oduzima im se istorija i sadašnjost, onemogućava budućnost, a to je i proces likvidacije autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve i brisanje njenog identiteta u istoriji i stvarnost.

- Drugim rečima, brišu se crnogorska država, narod i crkva - kaže Mihailo u božićnjem intervjuu za podgoričku Pobjedu.

On kaže da je CPC imala brojne susrete sa diplomatama u Crnoj Gori kojima je, kako navodi, predočena "istina", kao i da su svi oni "saglasili" sa tim i da znaju sve činjenice, ali da smatraju da status CPC "treba da reši crnogorska državna vlast".

Govoreći o izmenjenom Zakonu o slobodi veroispovesti, Mihailo tvrdi da su te izmene napravjene "prema meri i onako kako odgovara Srpskoj pravoslavnoj crkvi".

Dodao je i da će prosrpske političke partije, predvođene SPC-om u Crnoj Gori "uraditi sve što je u njihovom programu i željenim ciljevima da onemoguće, opstruišu i štete egzistenciji i misiji CPC".

- Kao što sam već rekao, njihov krajnji cilj je likvidacija Crnogorske crkve, naroda i države koji su neuništivi i večni - tvrdi Mihailo.

Smatra da će i posle Amfilohija SPC protiv CPC, Crnogoraca i države Crne Gore voditi svoju kontinuiranu, imperijalnu anticrnogorsku politiku koja je glavni sadržaj njene misije i njenog osvajačkog programa u cilju stvaranja "velike Srbije", kao što je to radila i pre njega.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
6 Beograd