fbpx
Skip to main content
nasilje

ĆERKA SPASILA MAJKU OD NASILNOG PARTNERA: Zatekli smo je u modricama, sa crnim podlivima...

Foto: Shutterstock
U oba ova slučaja počiniocima nasilja izrečena je zabrana približavanja žrtvi na 200 metara i zabrana uznemiravanja žrtve u trajanju od 30 dana.

Pravosuđe u Prijedoru u poslednja dva meseca naložilo je dve hitne mere zaštite žrtava nasilja u porodici, što je više nego za celu prošlu godinu, kada je od 159 evidentiranih slučajeva nasilja u porodici izrečena samo jedna zaštitna mera ili 0,62 odsto od ukupnog broja slučajeva, podaci su prijedorskog Centra za socijalni rad.

GRADONAČELNIK SRPSKOG GRADA NA RESPIRATORU: Naglo mu se pogoršalo stanje, oglasili se iz bolnice

GRADONAČELNIK SRPSKOG GRADA NA RESPIRATORU: Naglo mu se pogoršalo stanje, oglasili se iz bolnice

NEZAPAMĆEN SLUČAJ SUDARA: Napravili TEŽAK saobraćajni udes i ne sećaju se ničega, prevezeni u bolnicu

NEZAPAMĆEN SLUČAJ SUDARA: Napravili TEŽAK saobraćajni udes i ne sećaju se ničega, prevezeni u bolnicu

NIKAD VIŠE KREMIRANJA U ZAGREBU: Večni počinak na grobljima za do sada nezabeležen broj preminulih

NIKAD VIŠE KREMIRANJA U ZAGREBU: Večni počinak na grobljima za do sada nezabeležen broj preminulih

- Došla je u Centar za socijalni rad Prijedor mlađa žena. Prijavila je da joj je majka ima novog partnera, problematičnog, da joj je zvučala čudno kada su se čule telefonom, da se nisu videle jedno vreme, da ne zna gde majka boravi i da sumnja da je muškarac s kojim je u vezi zlostavlja, a da majka to od nje želi da sakrije. Pronašli smo majku. Bila je na adresi na kojoj je povremeno radila poslove pomoći u kući. Zatekli smo je u modricama, sa crnim podlivima ispod očiju - ispričala je socijalna radnica Centra Marijana Stanić.

Žena je najpre odbijala da prijavi partnera, a nije htela ni medicinsku pomoć. Uz podršku socijalnog radnika i psihologa postepeno se osnažila i zasad uspeva da se odupre pozivima i pritiscima partnera da odustane, da povuče prijavu i da nastave vezu.

- Drugi nedavni primer je muškarac koji je nakon razvoda pokušavao da vrati kontrolu nad životom bivše supruge zloupotrebom vlastitog deteta nad kojim je starateljstvo dobila majka, a koja je u međuvremenu zasnovala novu vezu u inostranstvu. Toliko ozbiljne pretnje po život joj je upućivao da je strahovala doputovati u Prijedor, pa nam se obratila za pomoć. Zahvaljujući skrinšotovima poruka u kojima joj je pretio i blagovremenim reagovanjem i postupanjem uspeli smo da joj obezbedimo zaštitu, a ocu je omogućeno da se vidi s detetom u kontrolisanom okruženju, u prostorijama Centra za socijalni rad - govori Stanićeva.

U oba ova slučaja počiniocima nasilja izrečena je zabrana približavanja žrtvi na 200 metara i zabrana uznemiravanja žrtve u trajanju od 30 dana. U pitanju su hitne mere zaštite koje se izriču u roku od 24 časa.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd