Skip to main content
Ručna bomba

Čistili su grad, pa su onda pronašli veliki broj RUČNIH BOMBI, sumnja se na JEDNU STVAR

Foto: Profimedia
Agencija navodi da je Albanija, koja je članica NATO od 2009. godine, uništila 26.000 tona municije i više od 100.000 komada lakog naoružanja

Ministarstvo odbrane Albanije saopštilo je danas da je pronađena velika količina ručnih bombi u gradu Puke, za koje se pretpostavlja da su pokradene iz vojnih magacina tokom građanskih nemira iz 1997. izazvanim prevarama vezanim za piramidalnu štednju.

AP prenosi da je u saopštenju albanskog ministarstva navedeno da je prilikom čišćenja gradske skupštine Pukea, grada na 140 kilometara severno od Tirane, osoblje prvo u bašti objekta pronašlo granatu prečnika 120 mm. Vojna jedinica zadužena za eksplozive potom je pronašla u blizini i 47 ručnih bombi, za koje je navedeno da su predstavljale "ozbiljnu opasnost po ljudske živote".

Agencija navodi da je Albanija, koja je članica NATO od 2009. godine, uništila 26.000 tona municije i više od 100.000 komada lakog naoružanja.

Podseća se da je tokom nemira 1997. i magacina albanske vojske ukradeno oko 650.000 komada lakog naoružanja, 1,5 milijardi komada municije, 3,5 miliona ručnih bombi i milion nagaznih mina.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd