fbpx
Skip to main content
Crna Gora u NATO paktu

Niti čojstva, niti obraza, već još jedan u nizu poraza: Crnogorci osudili bruku Krivokapićeve Vlade u odavanju počasti žrtvama NATO

Foto: Profimedia
Naglađeno je da se ovde radi o civilizacijskom, komemorativnom, a ne političkom činu

Delegacijama udruženja ratnih veterana i boraca, Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta, kao ni roditeljima i rodbini poginulih vojnika u NATO agresiji 1999. godine, nije dozvoljeno i ove godine da polože vence u podgoričkoj kasarni "Marko Miljanov" i odaju počast stradalima.

TRESE SE SRBIJA: Zbog OVE reklame nastao je kolaps na internetu! (VIDEO)

TRESE SE SRBIJA: Zbog OVE reklame nastao je kolaps na internetu! (VIDEO)

SKANDAL! Crna Gora nije dozvolila delegaciji Vojske Srbije da oda poštu vojniku koga je ubio NATO 1999.

SKANDAL! Crna Gora nije dozvolila delegaciji Vojske Srbije da oda poštu vojniku koga je ubio NATO 1999.

"DAJTE PAVELIĆU VREMENA I LIKVIDIRAĆE SVE SRBE" Otkriveni jezivi detalji iz pisama Stepinca upućenih papi Piju XII

"DAJTE PAVELIĆU VREMENA I LIKVIDIRAĆE SVE SRBE" Otkriveni jezivi detalji iz pisama Stepinca upućenih papi Piju XII

Iz Demokratskog fronta je saopšteno da su iz "Udruženja boraca ratova od 1990" i "Udruženja ratnih veterana prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije iz Crne Gore - Košare 1999" bili prisutni njihovi predsednici Radan Nikolić i Ilija Mandić.

Nikolić je naglasio da za ovakvo ponašanje Ministarstva odbrane Crne Gore, iza kojeg stoji premijer Krivokapić, nema zakonskog osnova i ovo je samo još jedan čin nastavka bahatog, nečasnog i diskriminatorskog odnosa prema borcima iz devedesetih i ataka na dostojanstvo palih boraca, koji su trasirali bivši premijer Duško Marković i njegov ministar odbrane Predrag Bošković, a nastavljaju da sprovode premijer Krivokapić i ministarka Injac.

On navodi da ćutanje Ministarstva na zahtev ministarki Injac za polaganje venaca u Danilovgradu i Maslinama baca još veću senku na celi događaj.

- Bilo bi nam drago da zajedno sa nama venac položi predstavnik Ministarstva odbrane ili Vojske Crne Gore - poručuu iz Demokratskog fronta.

Naglasili su da se ovde radi o civilizacijskom, komemorativnom, a ne političkom činu.

U ime Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta poslanik ovog političkog saveza Radoš Zečević je istakao da ne postoje bilo kakve prepreke da se omogući odavanje pošte izgubljenim životima u NATO bombardovanju.

On je rekao da spomenik u okviru kasarne, koji je podignut u čast palih boraca, predstavlja javno dobro i da je finansiran od boračkih udruženja.

Pripadnici Vojske Crne Gore nisu pristali čak ni da sami polože vence na spomenik u kasarni, već su ostali na kapiji vojnog kompleksa.

Ministarstvo odbrane je članstvom Crne Gore u NATO izgleda zaboravilo da je prva žrtva bombardovanja bila upravo u Danilovradu.

Tada je poginuo devetnaestogodišnji vojnik Saša Stajić.

- Crna Gora je ušla u NATO 2017. godine, a vlast u Crnoj Gori ima kolektivnu amneziju. Ne sećaju se žrtava, a današnja zabrana polaganja venaca je još jedan šamar svim građanima i nevinim žrtvama - naveo je.

Da neko nemačkom ambasadoru zabrani da položi vence na groblju nemačkim vojnicima u Podgorici nastao bi skandal, kaže Zečević i ističe da ovako žrtve SR Jugoslavije izgleda nisu vredne da im se oda počast, preneo je podgorički portal Borba.

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd