fbpx
Skip to main content
Medojević

Na ključnim pozicijama poslušnici braće Đukanović i vojnici mafije: Medojević objasnio koji je glavni problem Crne Gore

Foto: Profimedia
Predsednik Pokreta za promene zalaže se za veliki reset i opšti reizbor tužilaca i sudija

Crnogorska policija, Agencija za nacionalnu bezbednost, tužilaštvo i sudstvo su leglo korupcije i kriminala. Na ključnim pozicijama su poslušnici braće Đukanović i vojnici mafije. Oni se lako diferenciraju u odnosu na poštene službenike po svojoj imovini koja je nesrazmerna njihovim primanjima, poručio je predsednik Pokreta za promene i poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

KNEŽEVIĆ UZDRMAO CRNU GORU: Da li je Katnić oslobodio Brana Mićunovića, pa zatim dobio unapređenje

KNEŽEVIĆ UZDRMAO CRNU GORU: Da li je Katnić oslobodio Brana Mićunovića, pa zatim dobio unapređenje

RASKOL U DPS: Duško Marković napušta Đukanovića i sa sobom vodi poslanike

RASKOL U DPS: Duško Marković napušta Đukanovića i sa sobom vodi poslanike

HRVATI IZABRALI NOVE REČI: Znate li šta su hihobran, rukozborac, društvostaj i obnovnik?

HRVATI IZABRALI NOVE REČI: Znate li šta su hihobran, rukozborac, društvostaj i obnovnik?

Zato se, kako ističe, zalaže za veliki reset i opšti reizbor tužilaca i sudija.

- Svi treba da prođu poligrafske i druge provere na okolnosti uticaja DPS, veza sa organizovanim kriminalom i porekla imovine. Vodeći kadrovi u policiji, ANB-u, tužilaštvu i sudovima iz ere vlasti braće Đukanović moraju proći ove provere i na taj način onemogućiti njihov maligni uticaj. To je "conditio sine qua non" (uslov bez koga nema) ozdravljenja ovih institucija i moralne obnove crnogorskog društva - naveo je Medojević.

Kako je naglasio, milioneri u policiji, ANB-u, tužilaštvu i sudovima su plaćenici mafije i moraju biti odstranjeni iz sistema i predmet ozbiljnih krivičnih istraga.

- Parlament Crne Gore ne sme da dozvoli da nam mafijaško tužilaštvo, policija i ANB prete i ucenjuju i tako sprečavaju reforme. Crna Gora je mala i svi znamo ko su mafijaši u policiji, ANB-u, tužilaštvu i sudovima. Niko u Briselu neće osporavati našu ideju da se izmenama tužilačkih zakona oslobodimo plaćenika mafije i DPS-a. Uostalom, u Nemačkoj tužioce postavlja i razrešava ministar pravde. Pa niko u Nemačkoj ne traži mišljenje Venecijanske komisije i EU - rekao je Medojević.

On je naveo da je Crna Gora ugrožena delovanjem jedne od najopasnijih mafija Evrope i sveta, čiji su ključni krakovi u policiji, ANB-u, tužilaštvu i sudovima.

- I to se mora odstraniti iz našeg državnog organizma radikalnim i oštrim rezovima. Stop mafiji! Živela slobodna Crna Gora - dodao je on.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
7 Beograd