Skip to main content
Crna Gora

U CRNOJ GORI "POLITIČKI RAT" BUKTI: Krivokapić zapretio i "ućutkao" Đukanovića

Foto: Profimedia
Zdravko Krivokapić i Milo Đukanović se odavno "ne mirišu" , a sukob je eskalirao ovih dana

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zapretio je predsedniku Crne Gore i njegovom DPS-u da će "dokazi o njihovom tridesetogodišnjem radu" biti "dostavljeni i do detalja ispitani pred reformisanim i slobodnim institucijama", te da se "neće moći sakriti nijednim saopštenjem".

OPERATIVCI UŠLI U TRAG VOĐI KAVAČKOG KLANA: Sumnja se da je Zvicer lociran u Južnoj Americi

OPERATIVCI UŠLI U TRAG VOĐI KAVAČKOG KLANA: Sumnja se da je Zvicer lociran u Južnoj Americi

BOJKOTUJU SKUPŠTINU - MILOV DPS POKAZUJE SVU SVOJU NEMOĆ! Ne dopada im se novi zakon o borbi protiv korupcije

BOJKOTUJU SKUPŠTINU - MILOV DPS POKAZUJE SVU SVOJU NEMOĆ! Ne dopada im se novi zakon o borbi protiv korupcije

NA BANIJI NEUPOTREBLJIVO 15.000 OBJEKATA: Da li su kuće srpskih povratnika ispravno pregledane? (FOTO)

NA BANIJI NEUPOTREBLJIVO 15.000 OBJEKATA: Da li su kuće srpskih povratnika ispravno pregledane? (FOTO)

Krivokapić je tako reagovao posle saopštenja DPS u kom ta stranka poziva premijera da ukoliko poseduje neke dokaze o umešanosti bilo koga iz DPS u genocid u Srebrenici, neka ih momentalno prosledi relevantnim međunarodnim i institucijama u Bosni i Hercegovini. Iz DPS su naveli da Krivokapić "iznosi neistine, što već dugo radi manirom mamurnog kafanskog gosta, koji kao da sam za sebe ponavlja nešto što se kosi sa činjenicama i zdravom pameću".

DPS je na taj način odgovorio na Krivokapićeve navode da "Milo Đukanović i njegovi bivši koalicioni partneri pokretanjem tog pitanja u parlamentu stvaraju nacionalne podele i pokušavaju da sa sebe speru odgovornost koja nije procesuirana" , te poručio DPS-u da "svog šefa pitaju gde je bio i šta je radio 90-tih, a ne njegovu vladu".

- Svojim nepotpisanim saopštenjem, kako i priliči DPS-u, večitim kukavicama lične politike koju čak i oni odbacuju, u bledom pokušaju odbrane onoga što je neodbranjivo, politike koju je svet video i koju na ovim prostorima pamte svi, DPS uzalud pokušava da spere svoju ratnu prošlost intrigarenjem po biografijama ljudi koji Crnoj Gori ne duguju ništa, a kojima DPS duguje sve -  navodi se u reagovanju premijera Zdravka Krivokapića.

Zdravko Krivokapić
Foto: Profimedia

Kako ističe, Skupština Crne Gore već je 2009. usvojila Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta u kojoj se osuđuje masovni zločin u Srebrenici počinjen 1995. godine.

- Jedino što je postalo očigledno je da savest DPS-a, i gospodina koji se krije iza nepotpisanog saopštenja svoje partije, nije mirna, kao što je očigledno i da isti ni sami ne veruju u sadržaj toga teksta, pa hoće da im aktuelna vlast umiri savest i spasava političku čast. Sa nama, gospodo, nema pregovora i nema trgovine ni sa jednom jedinom žrtvom, nastalom upravo vašom politikom 90-tih. Ni čast ni savest niko vam ne može spasiti, jer vi niste spasavali narode SFRJ, nego ste ih ili predvodili u pogibije, ili njihove pogibije pomagali gorivom, oružjem i deportacijom - , navodi se u reagovanju Krivokapića.
Što se tiče navoda da glorifikuje Aleksandra Vučića i njegove podvige prema Srebrenici, odgovorio je da poklonjenje žrtvama nije glorifikacija.

- Vi bi, gospodo iz DPS-a, trebalo da se izvinite porodicama žrtava, jer ste opet i opet pokazali da vam je političko važnije od državničkog držanja, da vam je populizam preči od mirnog počivanja srebreničkih žrtava i mira koji njihove porodice nalaze boreći se da nastave život bez najvoljenijih. Potpisali se ili ne, svako vaše saopštenje, gospodo iz DPS-a, rukopis je i rukodelo vašeg šefa, pa mu još ovim odgovaram: Dokazi o tridesetogodišnjem radu nose prvo njegovo ime, pa onda redom jasna imena i prezimena. Svi ti dokazi biće dostavljeni i do detalja ispitani pred reformisanim i slobodnim institucijama od kojih se nećete moći sakriti nijednim saopštenjem. Ostale kvalifikacije stavljam vama na Obraz, vama priliče, ne meni, niti ikome iz nove vlasti - naglašava Krivokapić.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd