fbpx
Skip to main content
Crna Gora

U CRNOJ GORI "POLITIČKI RAT" BUKTI: Krivokapić zapretio i "ućutkao" Đukanovića

Foto: Profimedia
Zdravko Krivokapić i Milo Đukanović se odavno "ne mirišu" , a sukob je eskalirao ovih dana

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zapretio je predsedniku Crne Gore i njegovom DPS-u da će "dokazi o njihovom tridesetogodišnjem radu" biti "dostavljeni i do detalja ispitani pred reformisanim i slobodnim institucijama", te da se "neće moći sakriti nijednim saopštenjem".

OPERATIVCI UŠLI U TRAG VOĐI KAVAČKOG KLANA: Sumnja se da je Zvicer lociran u Južnoj Americi

OPERATIVCI UŠLI U TRAG VOĐI KAVAČKOG KLANA: Sumnja se da je Zvicer lociran u Južnoj Americi

BOJKOTUJU SKUPŠTINU - MILOV DPS POKAZUJE SVU SVOJU NEMOĆ! Ne dopada im se novi zakon o borbi protiv korupcije

BOJKOTUJU SKUPŠTINU - MILOV DPS POKAZUJE SVU SVOJU NEMOĆ! Ne dopada im se novi zakon o borbi protiv korupcije

NA BANIJI NEUPOTREBLJIVO 15.000 OBJEKATA: Da li su kuće srpskih povratnika ispravno pregledane? (FOTO)

NA BANIJI NEUPOTREBLJIVO 15.000 OBJEKATA: Da li su kuće srpskih povratnika ispravno pregledane? (FOTO)

Krivokapić je tako reagovao posle saopštenja DPS u kom ta stranka poziva premijera da ukoliko poseduje neke dokaze o umešanosti bilo koga iz DPS u genocid u Srebrenici, neka ih momentalno prosledi relevantnim međunarodnim i institucijama u Bosni i Hercegovini. Iz DPS su naveli da Krivokapić "iznosi neistine, što već dugo radi manirom mamurnog kafanskog gosta, koji kao da sam za sebe ponavlja nešto što se kosi sa činjenicama i zdravom pameću".

DPS je na taj način odgovorio na Krivokapićeve navode da "Milo Đukanović i njegovi bivši koalicioni partneri pokretanjem tog pitanja u parlamentu stvaraju nacionalne podele i pokušavaju da sa sebe speru odgovornost koja nije procesuirana" , te poručio DPS-u da "svog šefa pitaju gde je bio i šta je radio 90-tih, a ne njegovu vladu".

- Svojim nepotpisanim saopštenjem, kako i priliči DPS-u, večitim kukavicama lične politike koju čak i oni odbacuju, u bledom pokušaju odbrane onoga što je neodbranjivo, politike koju je svet video i koju na ovim prostorima pamte svi, DPS uzalud pokušava da spere svoju ratnu prošlost intrigarenjem po biografijama ljudi koji Crnoj Gori ne duguju ništa, a kojima DPS duguje sve -  navodi se u reagovanju premijera Zdravka Krivokapića.

Zdravko Krivokapić
Foto: Profimedia

Kako ističe, Skupština Crne Gore već je 2009. usvojila Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta u kojoj se osuđuje masovni zločin u Srebrenici počinjen 1995. godine.

- Jedino što je postalo očigledno je da savest DPS-a, i gospodina koji se krije iza nepotpisanog saopštenja svoje partije, nije mirna, kao što je očigledno i da isti ni sami ne veruju u sadržaj toga teksta, pa hoće da im aktuelna vlast umiri savest i spasava političku čast. Sa nama, gospodo, nema pregovora i nema trgovine ni sa jednom jedinom žrtvom, nastalom upravo vašom politikom 90-tih. Ni čast ni savest niko vam ne može spasiti, jer vi niste spasavali narode SFRJ, nego ste ih ili predvodili u pogibije, ili njihove pogibije pomagali gorivom, oružjem i deportacijom - , navodi se u reagovanju Krivokapića.
Što se tiče navoda da glorifikuje Aleksandra Vučića i njegove podvige prema Srebrenici, odgovorio je da poklonjenje žrtvama nije glorifikacija.

- Vi bi, gospodo iz DPS-a, trebalo da se izvinite porodicama žrtava, jer ste opet i opet pokazali da vam je političko važnije od državničkog držanja, da vam je populizam preči od mirnog počivanja srebreničkih žrtava i mira koji njihove porodice nalaze boreći se da nastave život bez najvoljenijih. Potpisali se ili ne, svako vaše saopštenje, gospodo iz DPS-a, rukopis je i rukodelo vašeg šefa, pa mu još ovim odgovaram: Dokazi o tridesetogodišnjem radu nose prvo njegovo ime, pa onda redom jasna imena i prezimena. Svi ti dokazi biće dostavljeni i do detalja ispitani pred reformisanim i slobodnim institucijama od kojih se nećete moći sakriti nijednim saopštenjem. Ostale kvalifikacije stavljam vama na Obraz, vama priliče, ne meni, niti ikome iz nove vlasti - naglašava Krivokapić.

 

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd