Skip to main content
Milo Đukanović

"Crnom Gorom vlada komunista i ubica slobode, a EU otvara vrata ovom dinosaurusu": Evropljani izneli sud o Milu (FOTO)

Foto: Profimedia
Evropska Unija i njene članice moraju da reaguju na rastući broj napada na crnogorsku demokratiju

- Milo Đukanović poslednji balkanski dinosaurus, bezbroj puta premijer i dva puta predsednik, posle 27 godina vladavine, on koji je tek napunio 56 godina je poslednji preživeli balkanski dinosaurus koji nema namere da izumre - ovako čuveni italijanski dnevni list Korijere dela sera objašnjava čitaocima političku situaciju u Crnoj Gori.

Mladi konzervativci Evrope iz DEMIK-a upiru prstom u "poslednjeg komunističkog predsednika" u Evropi i njegovu antireligizonu politiku koja ubija slobodu, složili su se predstavnici mladih desničara Evrope, prenosi italijanski portal Glas patriote.

Proširenje Evropske unije je proces kojim su nove države, pored šest država-osnivača EU, postale članice, došavši vremenom do sadašnjih 28 zemalja-članica. Zvanični kandidati za novo proširenje su Republika Severna Makedonija, Crna Gora, Turska, Srbija i Albanija dok raste skrepticizam među postojećim članicama da li je uopšte potrebno novo proširenje.

LUKSUZ U GRČKOJ PO NAJPOVOLJNIJIM CENAMA!

LUKSUZ U GRČKOJ PO NAJPOVOLJNIJIM CENAMA!

Milo sve slabiji: INTELEKTUALCI MOGU u Crnu Goru! Đukanovićev POSLUŠNIK LAŽE da ZABRANE NIJE NI BILO!

Milo sve slabiji: INTELEKTUALCI MOGU u Crnu Goru! Đukanovićev POSLUŠNIK LAŽE da ZABRANE NIJE NI BILO!

DOLIJALA MILOVA JURIŠNICA! Htela je da ZAPALI SRBE I HRAMOVE, a dobila samo kartu u jednom pravcu! (FOTO)

DOLIJALA MILOVA JURIŠNICA! Htela je da ZAPALI SRBE I HRAMOVE, a dobila samo kartu u jednom pravcu! (FOTO)

Kako navodi La voče del patriota možda po pitanju ulaska Crne Gore postoji previše optimizma, "s obzirom na to šta se dešava sa druge strane Jadrana". Korijere Mila opisuje kao "svemoćnog političara u svojoj maloj naciji", "oportunistom", kojem se danas polako sve prašta: "od starih italijanskih istraga za šverc cigareta do optužbi da vlada državom kao korupmirani nipotista koji vrši pritisak na medije i kontrolu nad sudijama.

Sudije je, ističe Korijere, sve do jednog imenovao on sam. Oni podsećaju da je upravo diplomatski imunitet zaštitio Đukanovića čak i od suđenja u Bariju, gde ga je italijansko tužilaštvo teretilo za "mafijaško udruživanje u cilju švercovanja cigareta". Ali gospodar Crne Gore, koji je od komuniste i vatrenog jugoslofila postao zapadofil, antiruski raspoložen i socijal-demokrata i koji je svoju državu uveo u NATO 2017. godine pretvara se da je najveći pristalica Evropske unije. Upravo je ova EU po pitanju ljudskih prava i sloboda počela da gleda kroz prste kada je u pitanju odnos Đukanovića prema opoziciji.

- U susednoj Crnoj Gori, svedočimo sa velikom zabrinutošću poslednjim represivnim akcijama Vlade protiv srpske zajednice - ističe generalni sekretar DEMIK-a Margerita Saltini, organizacije mladih desničarskih partija. Saltini je podržala svoje kolege u Crnoj Gori.

italijanski portali
Foto: PrintScreen/lavocedelpatria

- Mladi konzervativci izražavaju solidarnost i bliskost sa Novom srpskom demokratijom čiji su lideri bili zatvarani zbog razloga koji tek treba da budu provereni. Predsednik Milo Đukanović, koji je u Italiji poznat po teškim optužbama za šverc cigareta ostaje da bude poslednji komunistički lider u Evropi i naravno jedini koji koristi antireligiozne metode i metode kojim ukida ljudske slobode. Poslednji zakon, usmeren na napad na Srpsku pravoslavnu crkvu, pokrenuo je velike proteste građana u svim većim crnogorskim gradovima, o čemu ćute svi zapadni mediji - rekla je ona.

Ona je podsetila na nedavno zatvaranje jednog od lidera opozicije Nebojše Medojevića, kojeg je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić poslao u zatvor jer je "odbio da svedoči" pred sudijom zbog korupcionarške afere. Ali postoje i drugi lideri opozicije, koji su osuđeni za navodni državni udar, a za koji nisu dati nikakvi dokazi pa ni pokazano sudu oružje koje su navodno trebali da koriste. Evropa i dalje posmatra, ali donira sredstva Crnoj Gori. Uskraćivanje demokratije i slobode, prepreke verskim slobodama, hranjenje etičkih napetosti – upravo ovo kritikuju predstavnici DEMIK-a.

Milo Đukanović
Milo Đukanović
Foto: Profimedia

- Evropa i njene članice ne smeju ostati ravnodušni na povećanje napada na demokratiju u Crnoj Gori. Zahvaljujući predpristupnim pregovorima Crna Gora dobija velike donacije za razvoj, sredstva koja moraju biti povezana sa efektivnim poštovanjem prava i ustava u zemlji. Stoga tražimo od Evrope da pošalje jasnu poruku i obaveže Crnu Goru na obnovu demokratskih prava u ovoj zemlji - ističu mladi konzervativci.

Marko Kovačević, portparol Nove srpske demokratije i član DEMIK organizacije za italijanske medije naglasio je Crna Gora je jedina zemlja koja pregovara o članstvu u EU u kojoj se hapse opozicioni lideri zbog izgovorene reči.

PADA MILO ĐUKANOVIĆ! Demokratski front sve jači, Crna Gora menja stranu?!

PADA MILO ĐUKANOVIĆ! Demokratski front sve jači, Crna Gora menja stranu?!

VEĆEG IZDAJNIKA Crna Gora nije imala: Milo hoće da HAPSI SRPSKE SVEŠTENIKE!

VEĆEG IZDAJNIKA Crna Gora nije imala: Milo hoće da HAPSI SRPSKE SVEŠTENIKE!

Poznata novinarka raskrinkala Mila: NIKO U ISTORIJI CG nije ostavio SMRDLJIVIJI TRAG od Đukanovića! (VIDEO)

Poznata novinarka raskrinkala Mila: NIKO U ISTORIJI CG nije ostavio SMRDLJIVIJI TRAG od Đukanovića! (VIDEO)

- Stepen diskriminacije po političkoj i nacionalnoj osnovi je ogroman. Sudstvo i tužilaštvo su uzurpirani od strane Mila Đukanovića. Sada taj čovek i njegov režim žele da otmu hramove Srpskoj pravoslavnoj crkvi - istakao je Kovačević i dodao:

- To je kao da neko u Grčkoj želi da ukine pravoslavnu crkvu i preda hramove u ruke neke parareligijske organizacije koja je fleksibilnija za biznis. Milo Đukanović je poslednji komunistički lider koji je još uvek na vlasti. U Crnoj Gori još uvek nije pao Berlinski zid - rekao je on. 

Sužavanje demokratije i slobode, te prepreke verskoj slobodi, hranjenje etničkim napetostima, su kritične stvari za koje DEMIK smatra da EU više ne sme da bude ravnodušna. Takođe Evropska Unija i njene članice moraju da reaguju na rastući broj napada na crnogorsku demokratiju.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd