fbpx
Skip to main content
Dritan Abazović

"DA NIJE BILO USTOLIČENJA..." Abazović iskren - otkrio koji CRNI SCENARIO bi se desio Crnoj Gori (FOTO/VIDEO)

Foto: Instagram printscreen/Dritan Abazovic/Profimedia
Abazović se izvinio svima koji su bili na meti suzavca.

Da nije bilo ustoličenja Joanikija na Cetinju, država bi se verovatno uvela u anarhiju i ostvario bi se tamni scenario koji su priželjkivale kriminalne grupe bliske DPS-u i verovatno deo ljudi van Crne Gore, rekao je Dritan Abazović, potpredsednik crnogorske Vlade i koordinator bezbednosnih službi za TV Vijesti.

USPELA AKCIJA PRED MEČ “ORLOVA” - MOZZART DONIRA MILION DINARA ZA LEČENJE MALE VANJE Humanitarna inicijativa Fudbalskog saveza Srbije, Grada Beograda i kompanije Mozzart izazvala veliku pažnju javnosti

USPELA AKCIJA PRED MEČ “ORLOVA” - MOZZART DONIRA MILION DINARA ZA LEČENJE MALE VANJE Humanitarna inicijativa Fudbalskog saveza Srbije, Grada Beograda i kompanije Mozzart izazvala veliku pažnju javnosti

"HVALA VAM!" Patrijarh Porfirije imao poseban razlog da se zahvali liderima DF-a

"HVALA VAM!" Patrijarh Porfirije imao poseban razlog da se zahvali liderima DF-a

NOVI ŠOK SNIMAK INCIDENTA NA CETINJU: Muškarac provocirao policiju, oni mu uradili nešto žestoko (VIDEO)

NOVI ŠOK SNIMAK INCIDENTA NA CETINJU: Muškarac provocirao policiju, oni mu uradili nešto žestoko (VIDEO)

Abazović je kazao da je najvažnije da su nakon protesta na Cetinju u Crnoj Gori sačuvani mir i ustavni poredak. Ocenio je da je policija položila veliki ispit i da "nikada profesionalnija akcija nije sprovedena".

- Srazmerno onome što je bio rizik, sve je završeno na najbolji način - kazao je Abazović Vijestima.

Kada je u pitanju organizator protesta na Cetinju, Abazović kaže da se vode operativni podaci prema više osoba, uključujući i uhapšenog savetnika predsednika Mila Đukanovića, bivšeg direktora policije Veselina Veljovića.

- Učinili smo sve da budemo suzdržani, a sukobi su počeli kada je gospodin Veljović pokušao nasilno da probije kordon policije i uspostavi komandu, po njegovoj proceni, kod određenih službenika Uprave policije. U tom momentu je bačen suzavac i dotad policija nije imala nikakve želje i volje da se na bilo koji način suprotstavlja građanima - rekao je Abazović.

- Bilo kakav terorizam i ekstremizam, i pokušaj napada na službena lica, neće biti tolerisan - dodao je on.

Abazović je Vijestima predstavio i fotografiju jednog od učesnika protesta sa molotovljevim koktelom.

- Mi smo želeli da sprovodimo zakon i uspeli smo u tome, to je bila naša obaveza. Da li je bilo različitih scenarija u smislu operativno-taktičkog djelovanja - jeste i to je sasvim normalno - istakao je

Na pitanje da li DF misli na njega, ministra Sekulovića ili direktora policije Brđanina kada pominje "pokušaj državnog udara" i da li je bio za odlaganje ustoličenja, Abazović je kazao da je bio za sprovođenje Ustava.

- Nisam bio na sastanku kod premijera jer sam bio u svom kabinetu sa menadžmentom policije i ministrom unutrašnjih poslova - rekao je Abazović.

Potpredsednik crnogorske Vlade kaže da nije bio za odlaganje ustoličenja, već da je tražio jasne garancije da se to može sprovesti na način na koji je to urađeno.

Povodom današnje izjave predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, Abazović je kazao da je danas „upokojen njegov kriminalni karakter“.

- DPS je, od faktora mira i stabilnosti, sada i za međunarodnu zajednicu postao grupacija koju, osim što ih prati kriminalni bekgraund, sada prati i ekstremizam sa elementima terorizma. Zašto kažem elementima terorizma, zato što je primetno da su se određena lica naoružavala na Cetinju - kazao je Abazović, dodavši da policija istražuje te informacije.

- Oni su se nekako isturili kao inicijatori koji su najviše zalagali za scenario koji je trebalo da ima fatalne posledice. To je bio pokušaj da se Crna Gora uvede u trajnu destabilizaciju i sa elementima disolucije. Tu komponentu svako odgovoran, ako postoji u Tužilaštvu, ne sme da zanemari - rekao je Abazović.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd