fbpx
Skip to main content

Tuga! Voz pregazio odbojkaša, na mestu ostao MRTAV

Tragedija

Voz koji je prolazio kroz Slavonski Brod naleteo je u četvrtak uveče na 26-godišnjeg Davora Akšamovića Sovu i usmrtio ga na licu mesta. U trenutku nesreće inače taj odbojkaš brodskog MOK-a i student Pravnog fakulteta u ušima je imao slušalice i slušao muziku dok je hodao uz prugu ne bi li skratio put i prečicom uz brodsku Gortanovu stigao kući.

Činjenica da je tragično poginuo zbog nepažnje zgrozila je Brođane, a neki od njih koji žive nedaleko mesta nesreće okrivljuju gradsku vlast jer je pod parolom osiguranja prelaza pored pruge napravila podzemni prolaz koji je i više nego opasan po nevremenu, pa ga svi izbegavaju.

Muzika je i dalje svirala kada je pronađeno telo tog mladića. Očigledno je bio zamišljen i nije čuo voz čija sirena uvek para uši. Uviđaj je trajao do kasno u noć. I da, ljuti smo jer, uprkos podzemnom prolazu, svi i dalje prelaze prugu rizikujući život. Taj podzemni prolaz napravljen za pešake strašno je strm. Zimi je posebno opasan jer se zaledi, a kad pada kiša, na dnu bude poplava.

Šine
Šine
Foto: Profimedia

- Od 100 pešaka, samo jedan prođe kroz njega. Kad su ga pre godinu dana otvarali, prigovorili smo odmah inženjeru da je poguban za pešake i za bicikliste. A znate što nam je on odgovorio? Da je u modi brdski biciklizam. Sramota - ispričala je meštanka.

Prijatelji Akšamovića opisuju kao uzornog, odmerenog i fantastičnog mladića. Kažu kako je bio perspektivan odbojkaš i da je bio na zadnjoj godini fakulteta.

- Prijatelju, dominiraj na nebeskim odbojkaškim terenima jer s ovozemaljskih si prerano otišao. Zaboravljen nikad nećeš biti i hvala ti što sam imao privilegiju poznavati te - reči su s kojima se od svog prijatelja oprostili na društvenim mrežama oni koji su ga poznavali.

 

Pročitajte i:

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd