fbpx
Skip to main content
milorad-dodik

"BiH pokazala da je nepotrebna i nesposobna" DODIK NE ODUSTAJE OD REFERENDUMA

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je BiH pokazala da je nesposobna i nepotrebna, mučilište za sve i da ne može da postigne nikakav rezultat bez obzira na želje i namere.

- Bili smo u Briselu i razgovarali o tome da bude formirana vlast na nivou BiH kako bismo dobili kandidatski status za članstvo u EU koji menja dinamiku i percepciju BiH za investicije i mnogo toga drugog, ali su iz Sarajeva odlučili da se igraju igrom uslovljavanja koje nema veze sa formiranjem vlasti. Izmišljaju priču o neophodnosti približavanja NATO u apsurdnoj situaciji u kojoj Savet ministara čine njihovi podanici iz srpskog naroda koji su sa njima radili četiri godine - rekao je Dodik.

On je istakao da samo malouman čovek ne shvata o čemu se tu radi.

- Savet ministara, u kojem sede Izetbegović i njegovi poltroni iz Srpske, treba da donese odluku o MAP (Akcioni plan za članstvo u NATO), to ne čine, a onda krive SNSD i mene zato što toga nema. To je totalno nezdrava situacija koja dokazuje da BiH nema smisla - ocenio je Dodik.

OTKRIVAMO! Kako da vam kupovina ili prodaja nekretnine ne bude jedan od najstresnijih događaja u životu

OTKRIVAMO! Kako da vam kupovina ili prodaja nekretnine ne bude jedan od najstresnijih događaja u životu


CRNA GORA I HRVATSKA SVE BLIŽE: Zvanična Podgorica i ove godine na obeležavanju zločinačke akcije "OLUJA"

"Oluja" i Tompson su SVE ŠTO HRVATI IMAJU: Evo kakvi su planovi PREDSEDNICE KOLINDE!

"Oluja" i Tompson su SVE ŠTO HRVATI IMAJU: Evo kakvi su planovi PREDSEDNICE KOLINDE!

Prema njegovim rečima, krivi su oni koji su konstituisali BiH na ovaj način.

- Trebalo je to podeliti 1995. godine i napraviti tri zasebne države koje bi sarađivale i danas bismo imali kompaktnije odnose, slobodu kretanja robe i ljudi i niko ne bi ništa drugima pripisivao. Ovako smo svi stavljeni u navučenu ludačku košulju koja se zove BiH, a poruka nam je "ima da ćutite i budete unutra, bez obzira na tu ludnicu" - kaže Dodik navodeći da je politika koju predvodi jasno "poštovanje Dejtonskog sporazuma i kretanje ka EU".

Dodik je rekao da je BiH napravljena na bazi laži.

milorad-dodik,-aleksandar-vucic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Kada su Amerikanci donosili odluku o tome kako će izgledati BiH, dominantna priča je bila da su Srbi ubili 300.000 Bošnjaka i silovali 60.000 žena, a kasnije su izmislili priču o 8.700 ubijenih u Srebrenici. Nijedan od tih brojeva nije tačan, a na tim brojevima je pravljena politika intervencionizma međunarodnog faktora i kreiran političlki sistem u BiH. U tom ludilu koje je nastalo na laži nije ništa drugo za očekivati nego stanje koje imamo danas - naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, za srpski narod je najbolja Republika Srpska kao samostalna u okviru onoga što je propisano Dejtonskim sporazumom sa pravima i nadležnostima kojima su Srbi zadovoljni.

BiH
BiH
Foto: Profimedia

- Ali, oni su ih oskrnavili, doveli nas u poziciju uz zid, majorizuju Hrvate, daju podršku nerealnim zahtevima Bošnjaka i na kraju govore šta ovde ne valja. Ne valjaju oni i sav problem je u tome što je međunarodni intervencionizam napravio monstruma koji ni 1995. godine nije imao šansu, a sa svim intevencijama međunarodne zajednice napravljen je još gori monstrum koji ne može da živi, ali može da sisa krv svima - istakao je Dodik.

On je pojasnio da Srpska funkcioniše kao država i ima sve elemente državnosti, osim stolice u UN.

Vlada Republike Srpske
Foto: Profimedia

- Stranci su derogirali snagu Srpske, ali nisu ojačali BiH i ne mogu da je ojačaju. Naši preci se nisu odrekli svog imena i prezimena, a sada mi trebamo da se toga odreknemo zbog nekih kosmopolitskih ideja koje propadaju. Neću da se odreknem da pripadam srpskom narodu i da se borim za Srbe - poručio je Dodik.

On je dodao da Srpska sa stanovišta nadležnosti ne trpi posledice zbog neformiranja vlasti na nivou BiH, ali ima problema zbog zastoja na raznim projektima.

Sarajevo
Sarajevo
Foto: Profimedia

- U Sarajevu misle da ovim što rade jačaju svoj pristup BiH, ali mislim da ga potpuno degradiraju - kaže Dodik.

Komentarišući najave da bi predsedavajući Saveta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić mogao istovremeno obavljati i funkciju predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Dodik je rekao da to sve pokazuje koliko je trula BiH.

Milorad Dodik
Foto: Profimedia

- BiH je nekontrolisana u svom kretanju. Našim ljudima ću garantovati mir, ali ih molim da stanu iza naše politike i kada ih pozovemo moraju da ispune svoju građansku dužnost putem referenduma i podrške odlukama Narodne skupštine koje će jednog dana doći. To je naše pravo koje ne može niko da nam spreči - istakao je Dodik.

Govoreći o izjavi predsednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da je BiH nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog islama, Dodik je rekao da je tačna postavka da je BiH nestabilna, nemoguća i neodrživa zemlja.

Bećković RASKRINKAO MILOGORCE: Hteli bi svoju crkvu, a nemaju ni vernika, ni hramova, ni sveštenika!

Bećković RASKRINKAO MILOGORCE: Hteli bi svoju crkvu, a nemaju ni vernika, ni hramova, ni sveštenika!

Kolindu više NE VOLE NI HRVATI: Sve niži rejting hrvatske predsednice!

Kolindu više NE VOLE NI HRVATI: Sve niži rejting hrvatske predsednice!

Milogorci pokušali SRPSKOJ DECI da nametnu IZMIŠLJENI JEZIK: Dobili su odgovor kakvom se NISU NADALI

Milogorci pokušali SRPSKOJ DECI da nametnu IZMIŠLJENI JEZIK: Dobili su odgovor kakvom se NISU NADALI

- Nije nepoznato da je sa prostora Evrope bilo najviše onih iz BiH koji su pripadali "Islamskoj državi" u Siriji, kao i činjenica da je ovde bilo nekoliko terorističkih napada - rekao je Dodik, ponovivši da to ne znači da su muslimani teroristi.

On je ocenio da Kitarovićeva ima dovoljno elemenata za tvrdnju koju je iznela u javnost.

- Ne mislim da je to rečeno iz ofsajda i bezvezno. Spoznaja o činjenicama iz prošlosti ju je verovatno motivisala na takvu izjavu - naglasio je Dodik podsetivši da je Hrvatska u prošlosti omogućila da 4.500 mudžahedina prođe u BiH i da čine stravične zločine, kao što je odsecanje glava koje niko nije želio da vidi iz sveta dok se to nije počelo njima dešavati.

Da li i vi otvarate prozore u gradskom prevozu, iako klima radi?

BONUS VIDEO: Sahrana ovog vladara bila je događaj kakav Jugoslavija nije videla, a NIJE REČ O TITU (VIDEO)

 

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
12 Beograd