fbpx
Skip to main content
Dodik

DODIK OŠTRO: PIK služi za teror nad Srbima!

Foto: Tanjug
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas da je Upravni odbor Saveta za implementaciju mira u BiH (PIK) telo "koje se pokazalo da služi za teror nad srpskim narodom i institucijama RS”.

"I jučerašnji stav PIK povodom referendum u RS o 9.januaru kao danu RS je u skladu s takvim ponašnjem i nema značaja", ustvrdio je Dodik za Radio RS.

DODIK NA CRNOJ LISTI ISLAMISTA: Predsednik RS na popisu Islamske države za odstrel

Uoči sutrašnjeg sastanka predsednika i premijera Srbije, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, s liderima Srba u BiH i RS, Dodik je naveo da će na tom sastanku zajedno "proći kroz ovu situaciju".Kazao je i da je činjenica da je Srbija potpisnica Dejtonskog sporazuma te da je Aneksom 10 tog sporazuma predviđeno uvođenje visokog predstavnika i njegova obaveza da zemljama potpisnicima sporazuma, odnosno Aneksa 10 redovno dostavlja izveštaj o svom radu, što se nikada nije desilo.

BALKANU PRETI NOVI RAT: Hoće li između Crne Gore i Albanije doći do sukoba?!

"To znači da su ignorisali i kršili međunarodni akt kojim je osnovan sam visoki predstavnik", dodao je Dodik.Ističe da će ta dimenzija Aneksa 10, odnosno Dejtonskog sporazuma biti sutra stavljena na dnevni red kako bi se videlo na koji način Srbija, zemlja koja ima pravo i obavezu da dobije izveštaj, to treba i može da zatraži.

UDAR NA SRPSKU: Strani ambasadori traže obustavu referenduma u RS, Rusi protiv!

"Sutra će biti i prilika da na odgovoran način analiziramo ovu ukupnu situaciju sa stanovišta svega onoga što rukovodstvo Srbije ima i onoga što mi u detaljima možemo i znamo vezano za sam Dejtonski sporazum. Mislim da će se u okvirima toga kretati taj sastanak", rekao je Dodik.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
16 Beograd