Skip to main content
Milorad Dodik

Dodik: Republika Srpska ne želi konflikt, niti bilo koga da ugrožava, ali će braniti svoja prava i slobodu!

Foto: Profimedia
On kaže da je Republika Srpska simbol slobode srpskog naroda, ali nije uperena protiv bilo koga drugog,

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da ta zemlja ne želi konflikt, niti bilo koga da ugrožava, ali će braniti svoja prava i slobodu.

- Republika Srpska je usmerena ka stabilnosti regiona i evropskim integracijama, ali integracija u NATO će biti moguća, samo ukoliko to narod prihvati - rekao je Dodik.

Dodik čestitao Dan Vojske Republike Srpske: Odbranili su slobodu srpskog naroda i stvorila temelje Srpske

SKANDALOZNO: Pripadnici terorista OVK svoje zločine mogu uskoro i DA NAPLATE?!

On kaže da je Republika Srpska simbol slobode srpskog naroda, ali nije uperena protiv bilo koga drugog, prenosi FENA.

Dodik navodi da su im prioriteti sloboda i opstanak Republike Srpske i da samo u takvim uslovima može da sarađuje sa drugima, braneći svoja ustavna prava.

Milorad Dodik
Foto: Profimedia

Govoreći o formiranju bivše vojske Republike Srpske, rekao je, između ostalog, da su Srbi stradali kada nisu imali državu i vojsku.

- Zato u osnovi formiranja vojske Republike Srpske jeste bilo da se spreči stradanje našeg naroda u tim teškim vremenima - rekao je Dodik na obeležavanju 12-godišnjice formiranja Vojske Republike Srpske, koje je danas održano u kasarni "Kozara" u Banja Luci.

Komandant Trećeg pešadijskog (RS) puka OSBiH Nedeljko Kopuz je rekao da taj puk ima značajne rezultate, te da je njihovo opredeljenje najbolja obuka i dostizanje visokih profesionalnih standarda, što se vidi i kroz učešće u mirovnim misijama, prenosi FENA.

Naglasio je da u Bosni i Hercegovini ima mesta za sve, ali da moraju više da se poštuju i prihvate različitosti, uz iskreno uvažavanje i tolerancu, a to će dati šansu miru, stabilnosti i prosperitetu.

Ceremoniji obeležavanja u kasarni Kozara prisustvuju najviši predstavnici političkog, javnog i kulturnog života, vojnodiplomatski predstavnici akreditovani u Bosni i Hercegovini, kao i brojne druge zvanice i gosti.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd