fbpx
Skip to main content
Milorad Dodik

DODIK SE OGLASIO POVODOM SPORNE IKONE: Prihvatiću da je vratim Ukrajini, ali pod jednim uslovom (FOTO)

Foto: Profimedia
Dodik je rekao da iz Ukrajine nikada nije dobio odgovor da li traže ikonu, niti su dostavljeni bilo kakvi podaci u vezi sa njom.

Srpski član i predsedavajući BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je situacija u pravosuđu BiH katastrofalna i da bi pojedinci bili zadovoljni kada bi neki funkcioneri iz Srpske bili osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne. Kao ilustraciju naveo je slučaj ikone.

Srećna nova društveno odgovorna godina!

Srećna nova društveno odgovorna godina!

DRAMATIČNO U CRNOJ GORI! HITNO SE OGLASIO MEDOJEVIĆ: "Milovi tajkuni me tuže"

DRAMATIČNO U CRNOJ GORI! HITNO SE OGLASIO MEDOJEVIĆ: "Milovi tajkuni me tuže"

HLADAN TUŠ ZA PORODICU IZ PETRINJE: Ostali bez skloništa, deca se plaše da uđu u kuću!

HLADAN TUŠ ZA PORODICU IZ PETRINJE: Ostali bez skloništa, deca se plaše da uđu u kuću!

- Primer za to je ikona u vezi sa kojom se neprekidno vodi cela haranga, iako je ne potražuje Ukrajina. Postoji izjava iz Agencije za koordinaciju policijskih tela BiH, koja je nadležna za saradnju sa Interpolom, da Interpol nema podataka o potraživanju ikone - naveo je Dodik.

On je rekao da nekima, međutim, uopšte to nije važno, i ostali su nemi na priču kada je Fahrudin Radončić rekao da je ambasador BiH u Pakistanu izdao više od 3.000 lažnih viza kako bi ljudi mogli ući u BiH, a među njima je bilo i bezbednosno opasnih.

Taj podatak, istakao je, svima je bio nevažan.

On je rekao da iz Ukrajine nikada nije dobio odgovor da li traže ikonu, niti su dostavljeni bilo kakvi podaci u vezi sa njom.

- Ukoliko Ukrajina dokaže da je tražila ikonu pre datuma kada sam imao sastanak sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, prihvatiću da im je predamo. Međutim, ovde je samo važno da budem napadnut, isto kao i Dragan Čović (lider HDZ-a) i njegovi saradnici - rekao je Dodik.

- Sve to dovoljno govori o pravosuđu u BiH - poručio je Dodik.

Govoreći o migrantskoj krizi u BiH, Dodik kaže da je saglasan sa stavovima gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića za koje smatra da su racionalni.

- EU je poluprivatnoj organizaciji za migracije dodelila 75 miliona evra, a institucijama BiH tri miliona evra. Potpuno je nejasna situacija, jer je očigledno da će biti potrebna istraga o zloupotrebi sredstava - kazao je Dodik i dodao da je broj migranata smanjen u BiH i da ih sada ima od šest do osam hiljada.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Fog
2 Beograd