Skip to main content
Milorad Dodik

Milorad Dodik: Bakir Izetbegović je izazvao krizu u BiH

Foto: Srbija Danas
Prema njegovim rečima, ukoliko je insistiranje na očuvanju interesa Republike Srpske produbljivanje krize, SNSD prihvata tu odgovornost

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je danas da je jasno da je lider SDA, Bakir Izetbegović, izazvao političku krizu u BiH, ali da je isto tako jasno da je SDS učinila sve da njegovo ponašanje relativizuje, odgovornost umanji i tako sebi obezbedi "alibi za povratak u Sarajevo".

DODIK U SARAJEVU: Želim lično da kažem Mogerinijevoj da je put ka EU blokiran

Dodik: Izetbegovićev zahtev za reviziju presude usmeren protiv svih Srba MA GDE SE NALAZILI

Milorad Dodik
Foto: Profimedia

- Umesto ozbiljnog odgovora na Izetbegovićevo napuštanje institucija i donošenja odluka po sarajevskim ćoškovima, a ne u zajedničkim institucijama, SDS se odlučio za politički komformizam koji znači “Srpsku damo, fotelje ne damo", rekao je Srni Dodik, koji je i lider SNSD.

Prema njegovim rečima, ukoliko je insistiranje na očuvanju interesa Republike Srpske produbljivanje krize, SNSD prihvata tu odgovornost, uz napomenu da je godinama pokazivao da mu je Srpska na prvom mestu.

- Da je SDS i pomislio na srpske nacionalne interese, a ne na lične, sasvim sigurno ne bi ostali najvernije sluge Izetbegovića, spremne da sluđuju narod u Republici Srpskoj kako to sve rade zbog njihovog interesa - istakao je Dodik.

On je dodao da Savez za promene, na čelu sa SDS, nije pokazao kako se brane interesi Srpske, nego su pokazali "kako se brane plate, dnevnice, privilegije, a sve krijući se iza nacionalnih interesa".

DODIK U SARAJEVU: Želim lično da kažem Mogerinijevoj da je put ka EU blokiran

Bakir Izetbegović
Foto: Profimedia

- Koliko je predsednik SDS, Vukota Govedarica politički nepismen govori i njegova teza kako će dolazak premijera Srbije, Aleksandra Vučića u BiH biti momenat kada će kriza biti pobeđena. Premijer Srbije nije ništa učinio da bi ova kriza nastala u BiH, te ne može biti odgovoran ni za njeno rešavanje. Premijer Vučić je dobrodošao svuda i uvek, samo SDS ne treba da se zanosi mišlju da će premijer Srbije da se meša u unutrašnje probleme BiH - istakao je Dodik.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd