fbpx
Skip to main content
Milorad Dodik

DODIK TVRDI: BiH treba da odbije svaku finansijsku pomoć koja nas obavezuje da primamo migrante!

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će se zalagati za to da BiH odbije svaku finansijsku pomoć Evropske unije, zbog koje bi bila u obavezi da primi migrante.

Dodik je, obraćajući se novinarima u Banjaluci, ocenio da je BiH potpuno zakazala kada je u pitanju migrantska kriza i da nema mehanizam za borbu protiv toga. 

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NASEROVI KOLJAČI UPALI U SRPSKI BJELOVAC: Pobili žene, decu i starce! Godišnjica masakra

On kaže da, prema nekim informacijama, u BiH trenutno ima između 3.500 i 4.000 migranata, koji su smešteni na različitim lokacijama, prenela je Fena. 

- Mi ne znamo gde su oni, a politika Evrope koja se odnosi na migrante zadire u stabilnost Evrope i pokušavaju da migrante smeste u dodirne zemlje - rekao je Dodik. 

Milorad Dodik
Foto: Profimedia

On je istakao da je austrijski kancelar Sebastijan Kurc pre nekoliko meseci ponudio finansijsku pomoć zemljama, koje se graniče sa EU i koje prihvate da formiraju kampove za migrante, a navodi RTRS.

- Zalagaću se da svaku finansijsku pomoć odbijemo sa stanovišta obaveza da prihvatimo migrante. Ova klackalica predugo traje. Migranti su ozbiljan bezbednosni, socijalni, zdravstveni i komunikacijski problem - rekao je Dodik.

On smatra da BiH, ovakva kakva je, nema mehanizme da odgovori na to pitanje.

- Potrudiću se da pokušamo da nađemo neke odgovore u Predsedništvu - poručio je Dodik

 

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Light intensity drizzle
1 Beograd