fbpx
Skip to main content
dečak

"DOŠAO SAM SINOĆ, ZNAM, VIDEO SI ME..." Pismo malog Miloša (10) Amfilohiju rasplakalo je region

Foto: Printscreen
Pismo dečaka Miloša Bogdanovića prenosimo u celosti.

Dečak Miloš Bogdanović, koji je postao jedan od simbola litija u Crnoj Gori, od mitropolita Amfilohija se oprostio se emotivnim pismom.

MALA UNA (8) UPLAKANA KRAJ KOVČEGA: Amfilohijeva miljenica se oprašta od svog đeda (FOTO)

MALA UNA (8) UPLAKANA KRAJ KOVČEGA: Amfilohijeva miljenica se oprašta od svog đeda (FOTO)

KAKO JE ABAZOVIĆ PRIMIO VEST O SMRTI AMFILOHIJA? Oglasio se na tviteru i narodu PORUČIO JEDNO

KAKO JE ABAZOVIĆ PRIMIO VEST O SMRTI AMFILOHIJA? Oglasio se na tviteru i narodu PORUČIO JEDNO

GRADNJA JE TRAJALA 20 GODINA! Hram u kojem će Amfilohije biti sahranjen, sagrađen na ličnu inicijativu mitropolita

GRADNJA JE TRAJALA 20 GODINA! Hram u kojem će Amfilohije biti sahranjen, sagrađen na ličnu inicijativu mitropolita

Dragi moj Đedo,

Znam da nisi voleo da budem tužan. Nisam. Ušao sam u svoju sobu. Razmišljam o svemu. Najviše o tebi.

Moja majka mi je ulila ljubav prema tebi. Pričala mi je o danima i godinama provedenim u Cetinjskom Manastiru. Kaže nije bila gladna, žedna… jer si ti uvek bio za sve tu. Volela te kao oca. Bio sam mali i bolestan ti si me obišao a ja tebe nisam mogao, jer mi glupa korona to nije dozvolila.

Ljudi koji me poznaju znaju koliko te volim. Koliko mi značiš. Neću pisati u prošlosti. Ti si tu. Tu uz mene. Zajedno smo koračali do pobede. Jesam mali godinama ali sam koračao sigurno u odbranu svetinja. Recitovao. Ponosno stajao pored tebe. Bio si tužan kad si saznao da me napao neki tamo nebitan novinar i to zbog pisma Svetom Savi. Savjet koji si mi dao čuvam samo za sebe. Nadao sam se. Molio sam se. Priznajem da sam plakao. Za mene si bio junak, Kosovski heroj. Mislio sam moj Vladika, moj jedini Đed će pobijediti i dobiti i ovu bitku. Bog je odlučio da odmoriš. Na krst koji si nosio više nije bilo mjesta za rane i bol koji su ti godinama nanosili neki zli ljudi, a znam ja da si ih ti volio i oprostio im. Ti si bio takav.

amfilohije
Foto: Estock / Petar Jovanović

Došao sam sinoć. Pored tvog odra. Znam vidio si me. Čuo si moju molitvu. Bio sam tužan, jer fizički više nisi sa nama. Gledajući te sa krstom u ruci, shvatio sam da si samo zaspao. Odmaraš. Spremaš se za nova dela, jer Gospod te uzeo da njemu pomogneš. Doći ću ti često na grob, moliću se. Razgovaraćemo ti i ja. Ja ću nastaviti da recitujem, da budem odličan đak i dobar fudbaler. Ti znaš da je meni fudbal sve. Zato ova naša utakmica nije završena. Svaki gol koji dam biće za moje Đedove, za tebe, pratićeš me i blagosloviti sa neba. Moja zvezda vodilja dalje kroz život biće tvoj lik. Biću ponosan što sam živeo u doba jednog velikog svetitelja.

Sveti Oče Amfilohije, Đede, da te više ne mučim. Odmaraj, spremaj se za nova dela, jer znam da nećeš mirovati, navikao si da bdiš nad nama. Blagoslovi me. Moj brat Otac Miajlo i ja ćemo ispuniti tvoj blagoslov, bićeš ponosan. Nebeski zaštitniče, carstvo ti nebesko i večan ti spomen. Moli se za svoju decu. Tvoj mali Miloš Bogdanović će te večno čuvati u svom srcu!

Podsetimo, dečak iz Herceg Novog, Miloš Bogdanović (10) pročitao je svoje pismo Svetom Savi na litiji u Tivtu u junu ove godine.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd