fbpx
Skip to main content
Dritan Abazović

DRITAN UZDRMAO CRNU GORU! Abazović se oglasio povodom gašenja MONTENEGRO ERLAJNSA - spomenuo i MILOV REŽIM

Foto: E-stock/Petar Jovanović
Montenegro erlajns nije identitetsko, već ekonomsko pitanje i tako ga treba tretirati, kazao je potpredsednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović.

- Ta državna kompanija je u ogromnim problemima i sahranile su je Vlade Mila Đukanovića i Duška Markovića, i bahati menadžment koji je svih ovih godina funkcionisao delimično i van zakona - kazao je Abazović.

VAŽAN DAN ZA CRNU GORU! Zakazana sednica - na stolu pet KLJUČNIH TAČAKA

VAŽAN DAN ZA CRNU GORU! Zakazana sednica - na stolu pet KLJUČNIH TAČAKA

MONTENEGRO ERLAJNS BEZ KUPCA? Ministar odbio ponudu švedskog biznismena: Nećemo raditi van zakona!

MONTENEGRO ERLAJNS BEZ KUPCA? Ministar odbio ponudu švedskog biznismena: Nećemo raditi van zakona!

OD OVIH OPTUŽBI SE TRESE CRNA GORA: Krivokapić čini sve da spasi Milov DPS

OD OVIH OPTUŽBI SE TRESE CRNA GORA: Krivokapić čini sve da spasi Milov DPS

Pojasnio je da Vlada nije donela odluku o gašenju MA, već samo primila informaciju o "katastrofalnom stanju" u toj kompaniji.

Abazović je kazao da poštuje "patriotsku notu" koju je vlasnik kompanije "Savana" Veselin Mijač iskazao za spašavanje kompanije, ali i ocenio da je to urađeno neozbiljno.

- Ne samo da je protivzakonito, mi ne možemo da više brišemo dugove MA - kazao je Abazović. Ako su neke druge Vlade naučile da rade nezakonito, kako je kazao, nova Vlada će poštovati sve zakone u Crnoj Gori.

Mijaču je poručio da je komplikovano preuzeti kompaniju.

Dritan Abazović
Foto: Printscreen/TV Vijesti

- Ako misli da to može na način samo što će poslati pismo o namerama, bez detaljne analize, mislim da je to u službi dnevne politike, a ne spašavanja kompanije - ocenio je Abazović.

Kazao je kako je siguran da Vlada pokušava da nađe najbolje modele za kompaniju i njene zaposlene koji nisu primili plate već nekoliko meseci.

- Mi ćemo, kada napravimo kompletnu analizu, pozvali nadležne organe da se pozabave nezakonitim radnjama prethodnih vlada - kazao je Abazović.

Istakao je da će Vlada biti posvećena pomoći zaposlenima u MA, u domenu koliko bude bilo moguće.

- Nije nam drago što smo došli u ovu situaciju, ali ovo nema veze sa ovom Vladom, već sa bahatim odnosom prema budžetu u prethodnom periodu - rekao je Abazović.

Ocijenio je da je sadašnja opozicija izvršila "desant na ekonomiju" zemlje i ostavila ogromna dugovanja, te poručio da će "brojni funkcioneri morati da odgovaraju."

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd