fbpx
Skip to main content
dritan abazović

DRITANU UGROŽENA BEZBEDNOST? Policija se hitno oglasila - poslala važno saopštenje

Foto: Youtube/Printscreen/FACE HD TV
Crnogorska policija izdala saopštenje.

Uprava policije u kontinuitetu preduzima zakonom propisane aktivnosti na zaštiti predsjednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića, saopšteno je danas iz Uprave policije povodom izjava izvršnog direktora Građanskog pokreta URA Zoran Mikića na pres konferenciji. 

ŠEF CRNOGORSKE MAFIJE ŽELI DRITANOVU GLAVU? URA ima saznanja o pretnjama, policija negirala tvrdnje

ŠEF CRNOGORSKE MAFIJE ŽELI DRITANOVU GLAVU? URA ima saznanja o pretnjama, policija negirala tvrdnje

VELIKE PROMENE U MILOVOM REŽIMU! Đukanović beži sa vrha DPS-a - dovodi bivšeg predsednika Crne Gore

VELIKE PROMENE U MILOVOM REŽIMU! Đukanović beži sa vrha DPS-a - dovodi bivšeg predsednika Crne Gore

MILAČIĆ IZNENADIO JAVNOST! Predsednik Prave Crne Gore ostavio sve bez teksta

MILAČIĆ IZNENADIO JAVNOST! Predsednik Prave Crne Gore ostavio sve bez teksta

U saopštenju se dodaje da shodno zakonskim procedurama, Abazović i svi oni koji poseduju bilo kakve informacije o njegovoj ugroženosti imaju mogućnost da obaveste nadležne državne organe o eventualnim saznanjima.

- Uprava policije sprovodi opsežne provjere sa ciljem utvrđivanja činjenica sa kojima je policija upoznata od predstavnika medija i javnih istupa pojedinaca. Ukoliko se tokom preduzimanja policijskih mera i radnji dođe do osnova sumnje da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbednost od strane bilo kog lica, neodložno će o svemu biti upoznat nadležni državni tužilac, a policijski službenici će sprovesti kontinuirane aktivnosti u cilju zaštite života i imovine oštećenog lica - ističe se u saopštenju Uprave policije.

Oni su dodali da se prethodno i Abazović javno zahvalio Agenciji za nacionalnu bezbednost i Upravi policije na angažovanju u odnosu na njegovu bezbjednost.

- Zoran Mikić je pozvan u Upravu policije radi sastanka sa pomoćnikom direktora Uprave policije Draganom Blagojevićem, koji je tom prilikom upoznat o preduzetim merama i radnjama iz domena Uprave policije na okolnosti zahteva za izradu bezbedsnosne procene ugroženosti Dritana Abazovića. Sektor za obezbeđenje ličnosti i objekata je Agenciji za nacionalnu bezbednost uputio zahtev za izradu bezbednosne procene ugroženosti Dritana Abazovića i njegove imovine, jer je shodno Odluci o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbeđuje Uprava policije, ovaj državni organ nadležan za izradu bezbjednosne procene stepena ugroženosti - piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su naveli da je zahtev za prikupljanje svih operativnih podataka i saznanja u vezi eventualne bezbednosne ugroženosti Abazovića, od strane Sektora za obezbeđenje ličnosti i objekata, upućen i Sektoru kriminalističke policije, Centru bezbednosti Podgorica i Centru bezbjednosti Bar.

- Uprava policije u odnosu na Abazovića preduzima operativne mjere i radnje. Upravi policije je Agencija za nacionalnu bezbednost dostavila dokument u kojem je naznačeno da na osnovu svih podataka kojima raspolaže taj državni organ ne postoje operativni podaci i saznanja koji ukazuju da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbednost. Takođe, na osnovu prikupljenih podataka Sektora kriminalističke policije, Centra bezbednosta Podgorica i Centra bezbednosti Bar, ne postoje operativna podaci i saznanja koji ukazuju da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbednost - rekli su iz Uprave policije.

Poručili su i da će nadležne bezbednosne službe nastaviti sa prikupljajanjem svih podataka i saznanja koja se tiču bezbednosti Abazovića i ukoliko se za tim ukaže opravdana potreba, uz međusobnu komunikaciju sa Mikićem i Abazovićem, Uprava policije će preduzeti i druge potrebne mere i radnje iz domena svoje nadležnosti.

- Mikiću je saopšteno da je preporuka da uvek, kad god za tim postoji potreba ili kada procijene da je to neophodno, on ili gospodin Dritan Abazović ostvare komunikaciju sa organizacionim jedinicama Uprave policije nadležnim za teritoriju koja je mjesto stanovanja, ili kretanja i boravka gospodina Dritana Abazovića, kao i sa Sektorom za obezbeđenje ličnosti i objekata - zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Umerena kiša
18 Beograd