fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

ĐUKANOVIĆ OPET PRETI: "Branićemo Crnu Goru i IZ ŠUME AKO BUDE TREBALO"

Foto: Profimedia
Zadovoljan je što je nova parlamentarna većina u Crnoj Gori potvrdila da neće menjati spoljnopolitički kurs zemlje

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je da će, ako bude potrebno, braniti Crnu Goru i iz šume, kao što su to činile generacije predaka.

Srpski klubovi u kvalifikacijama za Ligu Evrope ti donose vrhunski NOVČANI BONUS

Srpski klubovi u kvalifikacijama za Ligu Evrope ti donose vrhunski NOVČANI BONUS

OSLOBODILI SE MILA ALI IH SAČEKALA DRUGA POŠAST: Korona uzela maha u Crnoj Gori, dramatičan porast obolelih

OSLOBODILI SE MILA ALI IH SAČEKALA DRUGA POŠAST: Korona uzela maha u Crnoj Gori, dramatičan porast obolelih

NOVA FUNKCIJA: Dritan Abazović novi šef diplomatije Crne Gore?

NOVA FUNKCIJA: Dritan Abazović novi šef diplomatije Crne Gore?

- Branićemo je svim sredstvima, kao što sam rekao, i iz šume, nećemo se valjda tu razlikovati u odnosu na generacije naših predaka. Kako mislite da se Crna Gora odbranila kroz prethodne vekove, otkud Crnoj Gori deset vekova državnosti? Tako što nije branjena u parlamentu, nego oružjem, u šumi - rekao je Đukanović.

Đukanović je kazao da će u odbrani Crne Gore raditi ono što bi i drugi radili "kada bi neko došao da im ruši krov nad glavom mimo njihove volje".

Naveo je da se današnja politička realnost "ne razlikuje mnogo" od one s početka 90-ih godina prošlog veka i ocenio da je "politički slep" onaj ko ne vidi "da se, na neki način, restaurira nacionalistička politika" iz tog vremena.

- Podsetiću vas, tada sam kazao i tada se krenulo sa idejom da se štite interesi ugroženog srpskog naroda u drugim državama. Zaštita navodno ugroženog srpskog naroda u Crnoj Gori podrazumevala je rušenje suvereniteta crnogorske države i besprizorno mešanje u njen unutrašnji politički život - rekao je Đukanović.

Dodao je da Crna Gora "može da izdrži taj udar".

Foto: Reuters
Foto: Reuters

- Mi ćemo joj naravno i dalje biti stamena odbrana, sada iz pozicije najjače opozicione stranke u crnogorskom parlamentu. Kad je reč o vlasti, poštujemo demokratska pravila. Vlast se bira na slobodnim izborima. Građani su slobodnom voljom želeli ovakvu vlast i imaju je - rekao je dugogodišnji crnogorski lider.

On je kazao da je zadovoljan što je nova parlamentarna većina u Crnoj Gori potvrdila da neće menjati spoljnopolitički kurs zemlje, da neće pokušavati da je izvedu iz NATO-a i da će nastaviti put ka EU.

- Neko će kazati da većinu tih odluka ne bi ni mogli da donesu, ali važno je bilo čuti to od njih. Ja sam veoma zadovoljan time što sam čuo. Poštujmo promenu u nečijem stanovištu, dajmo mu priliku da nešto radi. Iz opozicije ćemo vrlo tvrdo zastupati intenzivniji hod ka evropskom sistemu vrednosti - naveo je Đukanović.

Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori 30. avgusta, najviše glasova je dobila Đukanovićeva Demokratska partija socijalista, vladajuća u prethodnih 30 godina, ali su tri opozicione koalicije u zbiru osvojile većinu mandata, 41 od 81. Lideri te tri koalicije pregovaraju o formiranju nove vlade.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd