fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

ĐUKANOVIĆA OD SMRTI DELILE SEKUNDE! Kako je Milo jedva "pretekao" - da nije bilo njih...

Foto: Profimedia
Prvog čoveka Crne Gore od smrti delile su samo sekunde, koronom se najverovatnije zarazio na sahrani majke.

Milo Đukanović, prvi čovek Crne Gore, prošle godine bio je u izuzetno teškom zdravstvenom stanju, upućeni kažu da su ga od smrti delile sekunde, a da je preživeo samo zahvaljujući najboljim francuskim lekarima koji su ga spasili nadljudskim naporima.

MANDIĆ UZBURKAO JAVNOST: Đukanović će morati da potpiše ZAKON O SLOBODI VEROISPOVESTI - poznato i kada!

MANDIĆ UZBURKAO JAVNOST: Đukanović će morati da potpiše ZAKON O SLOBODI VEROISPOVESTI - poznato i kada!

ISPLIVALI TAJNI PODACI! MILO PRODAO CRNU GORU AMERIČKOM GIGANTU: Njen šef "plete mrežu" oko sveta!

ISPLIVALI TAJNI PODACI! MILO PRODAO CRNU GORU AMERIČKOM GIGANTU: Njen šef "plete mrežu" oko sveta!

MILO DUBOKO UZDRMAN! ĐUKANOVIĆ OSTAJE BEZ "MILIONA": Uprava policije dobila hitan nalog!

MILO DUBOKO UZDRMAN! ĐUKANOVIĆ OSTAJE BEZ "MILIONA": Uprava policije dobila hitan nalog!

Đukanović je, kako se saznaje, iz podgoričke privatne klinike, kada tamošnji doktori nisu više znali kako da mu pomognu, transportovan avionom u Pariz u jednu od najboljih klinika u tom gradu. Tamo se lečio nekoliko dana, nakon čega se vratio u podgoričku bolnicu u kojoj se nalazi i trenutno, a njegovo zdravstveno stanje je stabilizovano.

Sve se odvijalo pod pravim velom tajni i crnogorska javnost nije znala ni da im je predsednik ozbiljno bolestan, niti da je bio lečen u inostranstvu.

Cela ova priča započeta je, naime, sredinom decembra kada je majka predsednika Crne Gore Stana Đukanović preminula u 86. godini od posledica korona virusa. Nekoliko dana kasnije održana je sahrana na koju je došao veći broj ljudi, a onda su simptome korone počeli da osećaju Đukanović, njegova sestra, supruga i nekoliko prijatelja... Prvi čovek komšijske države dobio je visoku temperaturu, otežano je disao, trpeo je jake bolove u grudima, ustanovljena mu je ozbiljna upala oba plućna krila, međutim test na koronu pokazao je da je negativan. Ipak, smešten je u Podgorici, gde je dobio najbolji mogući tretman.

- Tretiran je kao kovid pacijent jer se verovalo da mu se korona odmah spustila u pluća i da je zato test, za koji se uzorak uzima iz grla i iz nosa, pokazivao da je negativan. Lažao je tu nedelju dana i delovalo je da tok lečenja ide dobro. Oko Nove godine je čak izašao iz bolnice, tada je i snimio novogodišnju čestitku za građane. Svi koji su gledali taj snimak primetili su da je bio nenormalno bled, glas mu je bio promukao i videlo se da teško diše, nigde nije bilo one njegove britkosti.

Milo Đukanović
Milo Đukanović - Novogodišnji govor

- Uzimao je terapiju kod kuće, ali bivalo mu je sve gore i gore, hospitalizovan je opet, ali podgorički lekari bili su izuzetno zabrinuti jer nikakvih naznaka poboljšanja nije bilo bez obzira na "agresivnu" terapiju koju su mu davali, krvna slika bila mu je jako loša, pritisak povišen, dobio je bolove i u stomaku, nije mogao da stoji na nogama. Na sve to, stigla je do njega informacija da mu je rođena sestra priključena na respirator. Ubrzo posle toga donesena je odluka da se prebaci u inostranstvo, a u opticaju je, osim Francuske, bila i Italija - rekao je izvor.

Izvor je otkrio i da su ljudi iz Đukanovićevog okruženja i najbliži saradnici DPS-a bili van sebe od brige tih dana.

- A đe da takav čovek, posle svega, ode zbog korone, pa bilo bi stvarno preglupo, to su uglavnom pričali, ali tada su odahnili, veruju da će se uspešno uporaviti - završava izvor.

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd