fbpx
Skip to main content
vesna Rudan

"EVROPA JE ŠAKA JADA" Vedrana Rudan nastavlja da HVALI SRBIJU, pa žestoko udarila na hrvatskog predsednika

Foto: SD/ilustracija/Srbija Danas/Saša Džambić
Poznata riječka spisateljica i blogerka Vedrana Rudan komentarisala je vakcinisanje u Hrvatskoj i rad predsednika te zemlje Zorana Milanovića.

Rudan se protiv koronavirusa vakcinisala u Beogradu i kaže kako je proces cepljenja u Srbiji rešen odlično.

NE ČASI NI ČASA! Hrvatski predsednik jedva dočekao da oštro odgovori Vedrani Rudan: "POLUPISMENO PISKARALO"

NE ČASI NI ČASA! Hrvatski predsednik jedva dočekao da oštro odgovori Vedrani Rudan: "POLUPISMENO PISKARALO"

"JEZIČKI RAT" U BIH: Odbornik HDZ tražio prevod Inckovog pisma sa "nerazumljivog jezika" na hrvatski

"JEZIČKI RAT" U BIH: Odbornik HDZ tražio prevod Inckovog pisma sa "nerazumljivog jezika" na hrvatski

DA LI JE OVO KRITIKA ILI ISTINA: "Milanović je divljak koji za Hrvatsku nije učinio ništa"

DA LI JE OVO KRITIKA ILI ISTINA: "Milanović je divljak koji za Hrvatsku nije učinio ništa"

- Politika je politika. Ja sam tamo došla na poziv Beograda, države Srbije. Mediji koji su protiv Vučića iskoristili su činjenicu da sam ja došla kao stranac da bi se preko mene obračunali s njim - kazala je i dodala da su je upitali oseća li se krivom jer je možda uzela cepivo nekome kome je bilo potrebno.

- Ja sam rekla da ako je to tako da se osećam krivom, ali mi je rečeno da cepiva ima dosta i da sam ja otišla tamo kao neko ko misli da neću ukrasti nikome ništa. Da dolazim kao umetnica, ne kao kradljivica.

Dodaje da se ispostavilo da je 4.000 stranih državljana u Srbiji primilo vakcinu.

- Mislim da je to jedan plemeniti cilj zemlje koja ima višak da pomogne sirotinji kojoj je život ugrožen iz zemalja koje ih nemaju. Ja imam milion hroničnih bolesti i stara sam. Evropa se pokazala kao šaka jada - smatra Rudan.

Komentarisala je i javno vakcinisanje ministara. Smatra da je to pohvalno, ali…

- Mislim da je to dobra ideja, estetski potpuno neprihvatljiva. Taj kome smo videli mišiće ima metar i po, tako da to nije ni to nešto tako savršeno. Estetski se to meni nije sviđalo. Sigurna sam da su imali dobre namere da antivaksere navedu do toga da je vakcinisanje spas. Međutim, oni sami nisu znali da vakcina neće biti dok su nas nagovarali, jer se oni ne bave državom, nego se bave sobom i svojim gospodarima. Imali su dobru nameru samo zato što pojma nemaju gde žive, a o poslu da ne govorim - jasna je Rudan.

Oštro je kritikovala i predsednika Zorana Milanovića.

- Milanović nije u hrvatskoj politici od juče. On je jedan u nizu potpuno nekvalifikovanih osoba koje se bave poslom s kojim nemaju veze, divljak koji nije za Hrvatsku učinio ništa. On se usuđuje reći da udruga B.a.B.e ima ružno ime, ta udruga je čudo učinila za žene. Njemu govoriti bilo šta je gubljenje vremena jer je taj čovek potkapacitiran, intelektualno nevin, to je banalna fraza, ali ja u to iskreno verujem - oštra je Rudan.

Osvrnula se i na predsednikovu izjavu da nije isto ako o zlostavljanju progovara glumica koja je dobro plaćena za svoj posao i obična radnica.

- U kapitalizmu ako se ti dižeš i tebi neko daje pet miliona dolara, taj neko će na tebi zaraditi 50. Svako Milanovićevo dizanje ne vredi ni pet para, a kamoli jedan dolar i na svom sam blogu rekla da bi za Hrvatsku bio spas kad se on uopšte ne bi dizao iz kreveta, nego da ostane u njemu i hrče tamo do kraja mandata. Taj čudak i taj mačo divljak nam zaista ne treba. Ja nisam razočarana u Milanovića, nego u narod koji ga je izabrao. Ako Hrvatskoj treba takav karakter eto joj ga - smatra Rudan i ističe kako u verbalnom ratu protiv nje predsednik nema šanse.

- Vokabular mu je siromašan, opterećen kojekakvim latinskim citatima, on je čovek van sveta, on lupeta šta mu prvo padne na pamet i misli da je jako šarmantan. Volela bih da ima bar elementarne pristojnosti - zaključuje Rudan za N1 televiziju.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
19 Beograd