fbpx
Skip to main content
Crna Gora

GORUĆA SITUACIJA! Milove "Komite" PRETE - postavile rok Krivokapiću, sudbina politike Crne Gore "visi o koncu"?

Foto: SD/ilustracija/YoutubePrintscreen/Vijesti Online/FACE HD TV
Politička kriza u Crnoj Gori se produbljuje nakon što su pripadnici Patriotsko-komitskog saveza zapretili da će radikalizovati bunt u Crnoj Gori i započeti "crnogorsko proleće".

U nepotpisanom dopisu navode da će blokirati čitavu državu "zbog perfidnih namera Vlade Crne Gore, kojima kroz izmene odluka o kriterijumu za sticanje crnogorskog državljanstva žele da omoguće sticanje državljanstva za 62.000 stranaca, većinom državljana Rusije i Srbije, nakon čega bi oni po Ustavu bili upisani u birački spisak". 


(VIDEO) PRVI SNIMCI NAPADA NA SRBINA U BERANAMA: Milove "komite" bez milosti pretukle čoveka naočigled deteta!

KRVAVI INCIDENT U BERANAMA! Desetak Milovih pristalica mučki tuklo mladića - hitno hospitalizovan

KRVAVI INCIDENT U BERANAMA! Desetak Milovih pristalica mučki tuklo mladića - hitno hospitalizovan

SKANDAL U CRNOJ GORI: Krivokapićeva Vlada ugrozila bezbednost svom ministru, na meti jer govori šta misli

SKANDAL U CRNOJ GORI: Krivokapićeva Vlada ugrozila bezbednost svom ministru, na meti jer govori šta misli

Traže da se procesuira vozač službenog vozila PG-CG301 i da se saopšti ko je bio u vozilu zatamnjenih stakala i da im se premijer Krivokapić javno izvini "zbog pretnji".

- Ukoliko se naši zahtevi ne ispune do 12. aprila, naš opravdani građanski protest ćemo radikalizovati. Pozivamo članove svih suverenističkih partija da izađu iz svojih kabineta i sa sastanaka i da se pridruže svom narodu na ulici - navodi se u proglasu. - Pretite ljudima da ćete ih uhapsiti jer ispoljavaju neslaganje sa vašim radom i politikom i nakon toga šaljete divlje horde na ulice sa srpskim zastavama đe se poziva na krvoproliće i ubijanje Crnogoraca! Crnogorsko proleće tek je počelo.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević i predsednik skupštinskog odbora za odbranu i bezbednost, kazao je da ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović nije u stanju da obezbedi očuvanje ustavnog poretka i da treba da podnese ostavku. On je podsetio da je Sekulović odnos prema srpskom narodu i srpskoj crkvi u Crnoj Gori kontinuirano pokazivao u SDP, Pozitivnoj, URA "i jutarnjim programima TV Vijesti i TV CG čiji je bio istaknuti antisrpski političar". Knežević ga je pozvao da podigne krivične prijave protiv Mila Đukanovića, Veselina Veljovića i Zorana Lazovića "kao organizatora komitskih divljanja".

Zdravko Krivokapić
Foto: Profimedia

Goran Danilović, predsednik Ujedinjene Crne Gore, takođe je naveo Veljovića kao organizatora protesta:

- Komite na čelu sa Veselinom Veljovićem žele sukob i užasni metež. Pustite ih, mi smo na izborima pokazali da nas je više - samo tako se može izoštriti slika i videti ko šta radi i kakve su mu namere. Ne nasedajmo. Pametniji smo. Nikada ne zaboravite - sloga biće poraz vragu.

Veljović, međutim, tvrdi da nije organizator akcija crnogorskih komita.

- Istina je da bih radije bio sa njima, nego 100 godina u anticrnogorskoj i nesposobnoj vladi. Uvek ću biti sa crnogorskim patriotama, nikad s kvislinzima i izdajnicima Crne Gore - poručio je bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović, koji je danas savetnik za bezbednost predsednika države Mila Đukanovića.

Milo Đukanović
Foto: Profimedia

Krivokapić: Rukovodi Veljović

Predsednik vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je građanima da oni koji su sve ostvarili u bezakonju žele stvaranje haosa i nereda:

- U tom stanju zasigurno jedan čovek rukovodi tim aktivnostima, a to je savetnik predsednika Crne Gore, gospodin Veljović. On je svoj štab iz policije preselio u štab paralelnog organa koji rukovodi komitsko-patriotskim pokretom.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
11 Beograd