fbpx
Skip to main content
Crna Gora

GORUĆA SITUACIJA! Milove "Komite" PRETE - postavile rok Krivokapiću, sudbina politike Crne Gore "visi o koncu"?

Foto: SD/ilustracija/YoutubePrintscreen/Vijesti Online/FACE HD TV
Politička kriza u Crnoj Gori se produbljuje nakon što su pripadnici Patriotsko-komitskog saveza zapretili da će radikalizovati bunt u Crnoj Gori i započeti "crnogorsko proleće".

U nepotpisanom dopisu navode da će blokirati čitavu državu "zbog perfidnih namera Vlade Crne Gore, kojima kroz izmene odluka o kriterijumu za sticanje crnogorskog državljanstva žele da omoguće sticanje državljanstva za 62.000 stranaca, većinom državljana Rusije i Srbije, nakon čega bi oni po Ustavu bili upisani u birački spisak". 


(VIDEO) PRVI SNIMCI NAPADA NA SRBINA U BERANAMA: Milove "komite" bez milosti pretukle čoveka naočigled deteta!

KRVAVI INCIDENT U BERANAMA! Desetak Milovih pristalica mučki tuklo mladića - hitno hospitalizovan

KRVAVI INCIDENT U BERANAMA! Desetak Milovih pristalica mučki tuklo mladića - hitno hospitalizovan

SKANDAL U CRNOJ GORI: Krivokapićeva Vlada ugrozila bezbednost svom ministru, na meti jer govori šta misli

SKANDAL U CRNOJ GORI: Krivokapićeva Vlada ugrozila bezbednost svom ministru, na meti jer govori šta misli

Traže da se procesuira vozač službenog vozila PG-CG301 i da se saopšti ko je bio u vozilu zatamnjenih stakala i da im se premijer Krivokapić javno izvini "zbog pretnji".

- Ukoliko se naši zahtevi ne ispune do 12. aprila, naš opravdani građanski protest ćemo radikalizovati. Pozivamo članove svih suverenističkih partija da izađu iz svojih kabineta i sa sastanaka i da se pridruže svom narodu na ulici - navodi se u proglasu. - Pretite ljudima da ćete ih uhapsiti jer ispoljavaju neslaganje sa vašim radom i politikom i nakon toga šaljete divlje horde na ulice sa srpskim zastavama đe se poziva na krvoproliće i ubijanje Crnogoraca! Crnogorsko proleće tek je počelo.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević i predsednik skupštinskog odbora za odbranu i bezbednost, kazao je da ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović nije u stanju da obezbedi očuvanje ustavnog poretka i da treba da podnese ostavku. On je podsetio da je Sekulović odnos prema srpskom narodu i srpskoj crkvi u Crnoj Gori kontinuirano pokazivao u SDP, Pozitivnoj, URA "i jutarnjim programima TV Vijesti i TV CG čiji je bio istaknuti antisrpski političar". Knežević ga je pozvao da podigne krivične prijave protiv Mila Đukanovića, Veselina Veljovića i Zorana Lazovića "kao organizatora komitskih divljanja".

Zdravko Krivokapić
Foto: Profimedia

Goran Danilović, predsednik Ujedinjene Crne Gore, takođe je naveo Veljovića kao organizatora protesta:

- Komite na čelu sa Veselinom Veljovićem žele sukob i užasni metež. Pustite ih, mi smo na izborima pokazali da nas je više - samo tako se može izoštriti slika i videti ko šta radi i kakve su mu namere. Ne nasedajmo. Pametniji smo. Nikada ne zaboravite - sloga biće poraz vragu.

Veljović, međutim, tvrdi da nije organizator akcija crnogorskih komita.

- Istina je da bih radije bio sa njima, nego 100 godina u anticrnogorskoj i nesposobnoj vladi. Uvek ću biti sa crnogorskim patriotama, nikad s kvislinzima i izdajnicima Crne Gore - poručio je bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović, koji je danas savetnik za bezbednost predsednika države Mila Đukanovića.

Milo Đukanović
Foto: Profimedia

Krivokapić: Rukovodi Veljović

Predsednik vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je građanima da oni koji su sve ostvarili u bezakonju žele stvaranje haosa i nereda:

- U tom stanju zasigurno jedan čovek rukovodi tim aktivnostima, a to je savetnik predsednika Crne Gore, gospodin Veljović. On je svoj štab iz policije preselio u štab paralelnog organa koji rukovodi komitsko-patriotskim pokretom.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
11 Beograd