fbpx
Skip to main content
Crna Gora

"GRAĐANI SRBIJE SU DOBRODOŠLI" Ministarka zdravlja Crne Gore otkrila kako ćemo letovati kod komšija (VIDEO)

Foto: TV Vesti, Profimedia
Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović kaže da je epidemiološka situacija u ovoj zemlji dosta bolja nego ranije

Istakla je i da je u toku masovna vakcinacija cepivima koja su dobijena od Srbije. 

VEZE SU NERASKIDIVE: Da nije bilo Rusije, ne bi bilo ni Crne Gore, Krivokapić to vrlo dobro zna

VEZE SU NERASKIDIVE: Da nije bilo Rusije, ne bi bilo ni Crne Gore, Krivokapić to vrlo dobro zna

"RAZGOVARAO SAM SA VUČIĆEM..." Krivokapić otkrio šta očekuje od Srbije, pa pomenuo SMENU LEPOSAVIĆA

"RAZGOVARAO SAM SA VUČIĆEM..." Krivokapić otkrio šta očekuje od Srbije, pa pomenuo SMENU LEPOSAVIĆA

SVE JAČA ANTISRPSKA HISTERIJA: U Vukovaru ponovo povici "ubij Srbina", i to na Dan pobede

SVE JAČA ANTISRPSKA HISTERIJA: U Vukovaru ponovo povici "ubij Srbina", i to na Dan pobede

Tim povodom Borovinić Bojović se posebno zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Borovinić Bojović kaže da su mere u Crnoj Gori značajno promenjene, kao i da će se uskoro razmišljati o potpunom ukidanju mera. Podseća i da u Crnu Goru građani Srbije mogu ući bez uslova.

- Epidemiološka situacija u Crnog Gori je u protekle dve nedelje značajno poboljšana. Danas je broj novozaraženih mnogo manji, nego juče. Mere su značajnoj promenjene. Trenutno važeće mere su, još uvek zabrana međugradskog kretanja vikendima i policijski čas između ponoći i 5 sati ujutru. Ukoliko se ove brojke nastave, mi ćemo razmatrati brzo i o ukidanju tih mera. Imamo i zabranu okupljanja više od 20 osoba na jednom mestu. Što se tiče PCR testiranja i uslova ulaska u Crnu Goru, državljani Srbije mogu bezuslovno ulaziti u Crnu Goru i ovo pravilo važi za sve naše susede - rekla je Borovinić Bojović.

Ministarka zdravlja Crne Gore kaže da su građani Srbije posebno dobrodošli u ovu zemlju. Zatim je rekla i da će, u slučaju da neko od turista dobije koronu, imati besplatno lečenje i izradu PCR testova.

- Posebno su nam dobrodošli građani Srbije. Mi smo radili na izradi protokola i mi ćemo kao država snositi troškove bolničkog lečenja za sve one turiste koji se razbole od koronavirusa za vreme boravka u Crnoj Gori. Takođe, što se tiče PCR testiranja, ukoliko bude potreban PCR test za povratak u matičnu državu, omogućićemo besplatnu izradu PCR testiranja - kaže Borovinić Bojović.

Podseća da je u Crnoj Gori u toku masovna imunizacija stanovništva, kao i da na dnevnom nivou imaju oko 10 hiljada vakcinisanih građana. Posebno se zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na donaciji vakcina i napomenula da su one značajno pomogle građanima Crne Gore.

Trenutno je u Crnoj Gori u toku masovna imunizacija koja teče dobro. Na dnevnom nivou imamo oko deset hiljada građana koji se vakcinišu. Ja sam se u više navrata, zahvalila državi Srbiji na bratskoj i prijateljskoj donaciji i naravno predsedniku gospodinu Aleksandru Vučiću. Ove vakcine koje su stigle u Crnu Goru su značajno pomogle i s ovim vakcinama je započela imunizacija u Crnoj Gori - zaključila je Borovinić Bojović.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd