fbpx
Skip to main content
Bjelašnica

HAOS NA BOSANSKIM SKIJALIŠTIMA: Niko ne poštuje mere, preti im zatvaranje!

Foto: Profimedia
Krizni štab Kantona Sarajevo u kom se nalaze poznata skijališta na Bjelašnici i Igmanu razmatra njihovo zatvaranje

Krizni štab Kantona Sarajevo bi, ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, mogao narediti zatvaranje skijališta. Postoje dva razloga za takvu odluku - primer iz regiona i Evrope te nepoštovanje trenutnih mera.

Glumci i Mozzart prikupili 3.525.000 dinara za pomoć UDUS-u - pogledajte prvu zoom predstavu u Evropi!

Glumci i Mozzart prikupili 3.525.000 dinara za pomoć UDUS-u - pogledajte prvu zoom predstavu u Evropi!

ČUDNI PUTEVI NABAVKE VAKCINA ZA CRNOGORCE: Čeka se da dobiju višak iz drugih zemalja?

ČUDNI PUTEVI NABAVKE VAKCINA ZA CRNOGORCE: Čeka se da dobiju višak iz drugih zemalja?

U BiH SE JOŠ NIŠTA NE ZNA O NABAVCI VAKCINA: Sastančili, ali ništa konkretno nisu dogovorili

U BiH SE JOŠ NIŠTA NE ZNA O NABAVCI VAKCINA: Sastančili, ali ništa konkretno nisu dogovorili

Danas je održana prva sednica novog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, a nakon koje je rečeno da su, između ostalog, razmatrali i stanje na skijalištima, odnosno moguće zatvaranje istih ukoliko dođe do povećanja broja zaraženih, to jest ukoliko se nastavi nepoštovanje epidemioloških preporuka u ugostiteljskim objektima na skijalištima i u redovima za lift.

Jedan od članova Štaba Ednan Drljević  je kazao da je ovo za sada samo razmatrano i to na inicijativu novog ministra Harisa Vranića, dok epidemiolog iz kantonalnog Kriznog Štaba Aida Pitić navodi da će, ukoliko dođe do pogoršanja situacije, morati pribeći i ovakvoj meri.

- Ono što smo do sada videli nije obećavajuće. Ukoliko se nastavi praksa nepoštovanja mera na planinama, postoji mogućnost razmatranja ove odluke, isto kao i u zemljama regije - rekla je Pitić.

Dodaje da su na planinama gužve, da je na skijanju veliki broj ljudi bez maski koji čekaju u redu za karte i za lift. Ednan Drljević nam je takođe rekao da se o nepoštovanju mera na skijanju govorilo na današnjoj sednici.

Neprimerene slike iz ugostiteljskih objekata

- Kod nas se te mere nikako ne sprovode kako treba. Imao sam priliku da obiđem skijališta. Ako donesemo odluku to će biti zbog neprimerenih slika iz ugostiteljskih objekata na planinama i čekanja u redovima, skijanje kao skijanje nije problem - naveo je Drljević.

Drugi razlog za donošenje odluke o zatvaranju skijališta bio bi taj što primeri iz regiona i Evrope pokazuju da je takav potez najpametniji.

- Mi smo svi zajedno razmatrali cjlokupnu situaciju znajući da su skijališta zatvorena i u Nemačkoj, u Austriji je bilo problema, a znamo da je u Evropu korona i došla sa skijališta - podseća Drljević.

On navodi da je Krizni štab ovim razmatranjem htio da deluje na vreme jer bi "ono što nam se sada dešava moglo obiti o glavu za 15 dana".

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd