Utorak 19. mar 2024.
rama

HAOS NA ULICAMA U ALBANIJI: Traže hapšenje Rame! IMA POVREĐENIH (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Tirana Today
Hiljade pristalica albanske opozicije sukobilo se danas policijom tokom protesta zbog korumpirane i neefikasne vlade, na kom su zatraženi ostavka vlade i vanredni izbori. Ima povređenih!

Pristalice Demokrtaske partije (DP) su na nekoliko mesta probile kordone policije u pokušaju da uđu u zgradu u kojoj živi premijer Albanije Edi Rama.

JOŠ JEDNA ŽRTVA UŽASNE NESREĆE U MAKEDONIJI: Muškarac preminuo u bolnici u Skoplju (VIDEO)

JOŠ JEDNA ŽRTVA UŽASNE NESREĆE U MAKEDONIJI: Muškarac preminuo u bolnici u Skoplju (VIDEO)

Demonstranti su zgradu zasuli molotovljevim koktelima, a policija je odgovorila suzavcem.

Sedište vlade okružuju stotine policajaca.

Inače, početak okupljanja lider DP Ljuljzim Baša i bivši predsednik Salji Beriša simbolično su seli na trotoar isped zgrade vlade, dok su ih učesnici protesta okružili.

Beriša se na kratko obratio prisutnima i zatražio da Rama bude uhapšen.

Predsednik Albanije Iljir Meta pozvao je predstavnike opozicije koji protestuju i pripadnike policije na uzdržanost i smanjenje tenzija, preneo je portal ABCnjuz.

- Svako mora biti uzdržan prema svakome da bi se izbegli sukobi i nasilje. Građani imaju pravo da protestuju, ali institucije moraju da se poštuju - poručio je Meta, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala je prioritet za Albaniju, koja se nada da će tokom ove godine početi pristupne pregovore s EU.

Albanska policija je za današnje antivladine proteste angažovala više od 2.000 policajaca.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Albanije saopštili su da će preuzeti sve neophodne mere kako bi sprečili bilo kakav pokušaj eskalacije protesta.

Angažovana je i specijalna jedinicu "Škjiponja", kao i pripadnici specijalne jedinice za brzu intervenciju.

Još pre nedelju dana prate se pojedinci za koje postoje sumnje da imaju kriminalnu prošlost i za koje postoji sumnja da je moguće da učestvuju na protestima, koji imaju za cilj, kako se kaže, "destabilizaciju zemlje".

Lider albanske opozicije Ljuljzim Baši tokom nedavne sednice albanskog parlamenta pozvao je na masovne proteste.

Sprečen MASAKR Islamske države u Severnoj Makedoniji: Informacija stigla u poslednji čas, sprovode se mere za ZAŠTITU GRAĐANA!

Sprečen MASAKR Islamske države u Severnoj Makedoniji: Informacija stigla u poslednji čas, sprovode se mere za ZAŠTITU GRAĐANA!

Poslanik iz redova opozicione albanske stranke Demokratske partije Edi Paloka izazvao je incident tokom sednice parlamenta polivajući bojom premijera Edija Ramu.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd