fbpx
Skip to main content
Protesti u CG

HAOS U CG: Policija nasilno odvukla trudnicu sa protesta: Žena IZGUBILA BEBU posle privođenja

Foto: Facebook/Nikoleta Pavićević
Crnogorska policija nastavila je hapšenja građanskih aktivista koji su pokušavali da spreče ulazak mehanizacije na gradilište vrtića u Baru

Jedna od privedenih, koja je bila trudna, navodno je imala spontani pobačaj. Nastavljeni su protesti građana Bara zbog seče više od 90 čempresa u jednom kvartu tog crnogorskog grada, a prema nezvaničnim informacijama, posle jutrošnje akcije policije i privođenja pojedinih demonstranata, trudnica je izgubila bebu.

Ivana Joličić Mećikukić, koja je bila u drugom stanju, privedena je u petak pre podne nakon što je sa grupom građana blokirala ulaz na gradilište vrtića u dvorištu barske Gimnazije. Ona je sedela u znak protesta ispred gradilišta zajedno sa još nekolicinom demonstranata, nakon čega su došli policajci i počeli da je odvlače.

"Umirali su, videli se DELOVI! Onima pozadi NIJE BILO POMOĆI": Meštani videli samo SMRT na mestu nesreće u Makedoniji!

"Umirali su, videli se DELOVI! Onima pozadi NIJE BILO POMOĆI": Meštani videli samo SMRT na mestu nesreće u Makedoniji!

- Ostavite me, trudna sam - povikala je ona, a i ostali demonstranti su govorili policajcima da je trudna. Oni se na to nisu obazirali, nego su nastavili "akciju". Na Fejsbuk stranici "Zaustavimo gradnju vrtića u dvorištu Gimnazije/Ekonomske" objavljeno je da je "trudnica prema kojoj je policija primenila silu, izgubila bebu". Ovo je, dakle, nezvanična informacija.

Iz policije su reagovali povodom, kako se navodi u saopštenju, "zdrastvenih komplikacija" koje je imala jedna od privedenih osoba prilikom jutrošnje intervencije kada je grupa građana koja je sprečavala ulazak građevinske mehanizacije na gradilište vrtića. Iz Uprave policije izrazili su žaljenje tim povodom.

OBRAZ KAO ĐON! Crnu Goru trese afera "Koverat", a Đukanoviću ne pada na pamet da podnese ostavku

OBRAZ KAO ĐON! Crnu Goru trese afera "Koverat", a Đukanoviću ne pada na pamet da podnese ostavku

- Službenici Centralne bezbednosti Bar su jutros prilikom pružanja asistencije 'LD Gradnja d.o.o. Nikšić', priveli pet građana, među kojima je bila i ženska osoba, koji su svi pružali aktivan fizički otpor i sprečavali ulazak radnih mašina na gradilište. Na insistiranje službenika policije, izvršen je lekarski pregled pomenute ženske osobe, s obzirom na činjenicu da se izjasnila da je u drugom stanju. Tom prilikom nisu konstatovane povrede - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije su dodali da će preduzeti sve mere na utvrđivanju eventualne odgovornosti policijskih službenika, a spisi će biti upućeni Odeljenju za unutrašnju kontrolu policije na upoznavanje. Službenici barske policije su jutros priveli pet građana koji su sprečavali ulazak građevinskih mašina na gradilište.

NAPRAVILI OMLET OD USTAŠE, JOŠ DA GA POSOLE: Tuđmanov spomenik prekriven jajima! (VIDEO)

NAPRAVILI OMLET OD USTAŠE, JOŠ DA GA POSOLE: Tuđmanov spomenik prekriven jajima! (VIDEO)

Grupa Barana je i u četvrtak uveče pokušala da spreči ulazak mehanizacije u dvorište, pa je policija intervenisala i privela nekoliko aktivista koji su ubrzo pušteni nakon što su im uzeti podaci. Pre gotovo mesec dana u dvorištu gimnazije je posečeno više od 90 čempresa nakon čega je usledila reakcija nezadovoljnih građana koji i dalje na protestima negoduju zbog te odluke. Oni koji se protive izgradnji vrtića u centru grada svake nedelje organizuju protestnu šetnju. Građani Bara koji podržavaju građansku inicijativu poručuju da su njihovi ciljevi isti: hitan prekid svih radova u dvorištu Gimnazije, obnova i pošumljavanje dvorišta i utvrđivanje odgovornosti za počinjen "ekološki zločin".

Video možete pogledati klikom OVDE!

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
13 Beograd