Utorak 19. mar 2024.
Belgija, belgijska policija

HOROR u Belgiji: Crnogorac ženu napao SEKIROM, opasao se lažnim EKSPLOZIVOM, pa POPIO OTROV?

Foto: Profimedia/ilustracija
Vojska i policija izašle na ulicu

Stanovnici belgijskog grada Mesansi preživeli su šok u sredu popodne, kada je državljanin Crne Gore Elvis Kalač (37) izazvao incident koji je u početku ličio na teroristički napad.

Prema navodima tamošnjih medija, Kalač je na ulici napao bivšu ženu sekirom. Tokom napada je pokazao da je opasan eksplozivom, za koji se kasnije ispostavilo da nije bio pravi. Pred samo hapšenje, državljanin Crne Gore je popio otrov, od kojeg je dan kasnije preminuo u bolnici.

Kako nisu znali da je u pitanju Kalačev napad na bivšu suprugu, građani su zbog stravičnog prizora koji su videli prijavili policiji da je moguće da je u pitanju teroristički napad, što je ubrzo demantovano.

HAPŠENJE u Cetinju: Policija u stanu pronašla oružje i narkotike, uhapšeni PLANIRALI ZLOČIN?

Incident koji je napravio Kalač bio je danima u centru pažnje belgijskih medija.

Oni su izveštavali da je državljanin Crne Gore i sredu širio paniku u gradu kada je na ulici napao bivšu suprugu, nanevši joj tešku telesnu povredu, a ona nije životno ugrožena.

Policija je odmah evakuisala meštane koji žive u blizini mesta dešavanja.

Devojčica (6) pala sa petog sprata! Majka je pronašla MRTVU na pločniku

Vojska i policija su izašle na lice mesta i nakon pregovora uspele da "razoružaju" Kalača. Pre nego što je uhapšen, Kalač je popio otrov, od kojeg je brzo izgubio svest i prevezen je u obližnju bolnicu.

Istražitelji su izvršili pretres kuće u kojoj je živeo, kako bi proverili da li ima ekpslozivnih naprava. Ipak, ispostavilo se da je pretraga bila uzaludna.

Hapšenje zbog otmice: Tri muškarca zarobila ženu, a EVO ŠTA JE ONA URADILA kako bi se SPASILA

Nadležno tužilaštvo odmah je izdalo saopštenje u kojem je demantovana bilo kakva povezanost sa terorističkim napadom.

Kalač je nekoliko godina živeo u Belgiji sa suprugom. Utvrđeno je da je upravo njihov razvod povod za incident koji je minule srede uznemirio stanovnike belgijskog grada.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd